fbpx

Плюси та мінуси подорожі Україною на зимові свята

Свята наближаються! І вони обіцяють бути щонайменше цікавими. Бо хоча локдаун в Україні не планується саме на новий рік, певні обмеження існують. Які плюси та мінуси подорожі на зимові свята 2021? 

Розповім про кілька моїх улюблених форматів новорічної подорожі, а також кілька варіантів, які на мою думку, реалізовувати геть не варто. З урахуванням карантинних обмежень, звичайно!

♥️ Родинне свято. Родина – широкие поняття, тому сюди підходить як поїздка до батьків, дітей та кумів так і зустріч з друзями. Особливо тими, що живуть достатньо далеко, щоб вистачило звичайних вихідних для зустрітися. І нарешті провести час разом, погуляти по місту, виїхати разом на природу. Заміські бази відпочинку, готелі – теж цікавий формат для такої зустрічі. І не обов’язково бронювати готель на саме на новорічну ніч, знали про такий лайфхак? )

♥️ Подорож містами України. В мене досі є кілька облцентрів, що чекають на відвідини. А канікули – майже ідеальний час закрити ці гештальти. Зазвичай міста у цей період всі гарні, з святковим вбранням, люблю! Головне – дуже уважно перевірити, що і як працює 1 січня та на Різдво, або їхати у дати між ними. І, звичайно, мониторити заздалегідь місцеві карантинні обмеження. А також бронювати квартиру з кухнею. На всяк випадок.

♥️ Одноденна екскурсія. Чи прогулянка на кілька годин. Це теж мандрівка, як і похід до музею! Зараз ідеальний час саме для таких подорожей, тому дізнайтеся, хто у вас в місті організовує цікаві коротки тури і приєднуйтесь. І не забувайте про екскурсії з електронним гідом у смартфоні!

♥️ Подорож містами не України. Ситуація в світі змінюється дуже швидко. Але все одно є кілька країн, що приймають українців зараз. Не буду радити далеку мандрівку в Африку чи Мексику. А от Єгипет між новим роком та Різдвом – чому б ні? А то й безпосередньо на час локдауну улетіти до моря, пальм та кольорових рибок – непоганий варіант.

♥️ Природа, гори, лижі. Якщо ви любитель цієї справи – навіть не варто читати все інше. Буковель та інші курорти в Карпатах чекають на вас. А ще – чудові маленькі колиби, ідеальні для самоізоляції і шикарного відпочинку на свіжому повітрі. Для тих, хто працює віддалено – також класний варіант навіть на кілька тижнів.


А тепер мій анті-віш:

Море, пальми, сонце… безпосередньо на свята. Дорогі перельоти, російські туристи, дискотека 80-х та Голубой Аганьок у олл-інклюзив. Мені дуже імпонує ідея теплого нового року, але на кілька коротких днів це виходить надто дорого та важко, або надто жорстко.

Будь яке невеличке містечко. На жаль, якщо ви не йдете великою веселою компанією з своєю їжею та розвагами – за день вам може стати дуже сумно та дуже голодно. Локальні музеї, культурні простори з івентами, кав’ярні і в кращі часи не завжди працювали не в сезон. А коли найдоступнішим закладом харчування та місцем для погрітися стає АТБ, але може він є і просто у вас під домом? З іншого боку – винятки теж трапляються.

Сидіти дома. Безумовно, нам усім потрібен домашній відпочинок, спокій та тиша. Але… ні, якщо обирати між подорожами та їх відсутністю, мій вибір – їхати!

Залишити відповідь