fbpx

 5 лондонських WOW-відкриттів

Якщо жити маленькому книжковому світі і не виїжджати далі країн колишнього соцтабору, а потім потрапити до Лондону… то будете як я 11 років тому. А потім отримаєте що найменше  5 лондонських WOW-відкриттів. 
Наприклад:
🕵️ ХІХ, а ще й ХХ сторіччя – скінчилися
Більша частина моїх улюблених англійських книжок було написано років з 50-150 тому і, о диво, зараз у Лондоні все інакше! Настільки інакше, що мені він дуже не сподобався. Ну, знаєте, не дочекався, як доросла Венді Пітера Пена. У той час не було знято “Шерлок”. Зараз саме він для мене – той самий Лондон, з традиціями та романтикою, але дуууже сучасний.
🕵️ Британська віза – це не важко
Британська віза була першою, яку я отримала самостійно. Для неї треба було перекласти англійською купу документів та заповнити довгу анкету в інтернеті. Та написати твір для консула на тему “Що я забув у Лондоні”. Твір не зберігся, на жаль, впевнена, офіцер потужно позіхав, бо я писала про Холмса, Гаррі Поттера та Толкіена. За виключенням цього, британська віза була легше шенгенівських, бо для неї було не треба додавати квитки на літак та справки з готелів. Мені вже 2 роки треба знов її отримати, але так лінь їхати до Києва! Клятий безвіз! 
🕵️ Tube та взагалі транспорт у Лондоні – це важко
Якщо ти звик максимум до київської підземки і ще не маєш смартфону (а 11 років тому так і було), супер-розвинута транспортна система шокує. Я заздрю тим, хто починає подорожувати от зараз: якщо ваш телефон вміє ходити в інтернет – просто пропускайте цей пункт, нічого тут не вау.
🕵️ Хмарочоси можна побачити не лише у Сіті
Хитрєнькі укладачі путівників обрізають у фотошопі небо над гарними маленькими історичними будиночками. Через це я майже мала серцевий напад, коли побачила хмарочос Огірок над Тауером і не змогла без нього Тауер сфотографувати. Над Біг Беном нічого поки що не стоїть, але це не точно, треба поїхати перевірити, у Лондоні будують швидко. Музеї – безкоштовні! Точніше – державні музеї у Лондоні. Але!! Майже перше, що я зробила – побігла у Британський музей та помацала Розетський камінь. Мій викладач давньої історії в університеті часто казав “от будете у Британському музеї – обов’язково зверніть увагу на…” і я була впевнена, що це він шуткує, бо де ми, а де Лондон. З того часу я постійно тегаю свого старенького у постах з муміями
Отже крім музеїв мені у Лондоні сподобалися самі білки та гуси у парках, все інше скоріш шокувало. І, насправді, дуже сильно змінило моє уявлення про світ, у потрібному напрямку.

Вірите, що мандри серйозно змінюють людей?

 

Сподіваюся, щось вас заціпило та надихнуло у цій розповіді. Буду рада, якщо завітаєте до мене на сторінки  та залишите коментарі там, або тут під статтею!

І підписуйтесь на проект Snail Way у соцмережах: я ніколи не дублюю інформацію повністю, максимум буду анонсувати час від часу свої статті, тому підписуйтесь, щоб нічого не пропустити!     

Потребуєте на надійний і недорогий зв’язок у подорожах? Замовляйте міжнародну SIM-картку Drimsim за моїм посиланням і отримуйте 7€ на рахунок!

Залишити відповідь