fbpx

Як самостійно отримати візу в Ірландію

Давно не мандрували, а ще довше не потребували туристичних віз? Це точно про мене, пандемію та безвіз. Але настав час повернутися в ряди подорожуючих за кордон і поділитися власним досвідом отримування туристичної візи у 2022 році. Як самостійно отримати візу в Ірландію? Що треба врахувати, на що звернути увагу, скільки це коштує? Розповідаю відверто і на прикладах!

 

Обов’язкові умови для отримання візи в Ірландію для громадян України*

*Увага! Інформація на зиму 2022 року, обов’язково уточніть її актуальність перед подорожжю! 

  • Завжди користуйтеся інформацією лише з офіціального сайту консульства Ірландії в Україні. Ось тут ви знайдете загальну інформацію для будь якої категорії віз (оберіть свою) та заповните анкету перед подачею, а тут найшвидше з’являються всі подробиці та розшифровки кожного пункту анкети та кожен документ.
  • Немає інформації, як впливає на шанси отримання візи фінансовий стан особи, скільки треба грошей на рахунку, який має бути мінімальний доход.
  • Всі офіційні документи мають бути переведені на англійську чи ірландську мову та нотаріально завірені.
  • У вас не має бути відмов у візах від Королівства Британії.
  • Зараз доступ в країну можливий лише осіб, повністю вакцинованих від COVID-19. Тести не актуальні.
  • Документи подаються особисто у візовому центрі в Києві за адресою Спортивна площа 1 А, ТРЦ Гулівер, 8 поверх. Візовий центр працює з понеділка до п’ятницю з 8:30 до 15:30. Отримати назад документи можна буде так само особисто чи замовити кур’єрську доставку Україною. Цю опцію пропонує візовий центр, її можна обрати та сплатити безпосередньо на місці, разом з візовим збором та послугами ВЦ

Список необхідних документів для туристичної візи в Ірландію

 

  1. Закордонний паспорт, терміном дії понад 6 місяців. Обов’язково перевіряйте цю дату, рахуючи 6 місяців з дня запланованої подорожі, а не подачі документів. Зробіть копії усіх сторінок з візами
  2. Копії попередніх закордонних паспортів. Достатньо зробити копію першої сторінки і сторінок з визами, але оригінали візьміть з собою.
  3. 2 кольорових фото 3,5 * 4,5. Фото паспортного формату, всі умови детально розписані на сайті
  4. Візова анкета заповнюється на сайті онлайн, слідкуйте за якістю інтернету, щоб не повторювати процес багато разів. До заповнення необхідно мати готовими всі документи по списку і тримати їх поруч, вам буде потрібно швидко знайти та заповнити багато пунктів з датами, цифрами, адресами.
  5. Довідка з місця роботи або навчання. Якщо ви ФОП – свідоцтво про реєстрацію. Якщо офіційно не працюєте – напишіть окремого листа про те, як заробляєте або додайте спонсорський лист та документи спонсора про його статки.
  6. Довідка з банку із зазначенням залишку на рахунку і рухом коштів за останні 3-6 місяців. Замовляйте одразу довідку англійською. Якщо роздрукували самостійно інформацію про рух коштів, зверніться до банку по мокрі печатки.
  7. Запрошення, що відповідає меті поїздки (якщо є).
  8. Бронь житла на дати подорожі. Достатньо бронювання на Буккінг.ком
  9. Документи, що свідчать про укорінення на території України. В моєму випадку це свідоцтво про шлюб та нерухомість у власності. Додавайте все, що маєте: свідоцтва народження дітей, наявність авто,  свідоцтва про опіку і т.і. Зробіть копії та візьміть з собою оригінали. УВАГА! Ці документи мають бути перекладені англійською чи ірландською мовою і нотаріально завірені.
  10. Страховку та квитки на літак окремо не вимагають, але ксерокопію приймають за наявністю
  11. Для запису на подачу документів потрібно зареєструвати свій акаунт в системі та погодитися на запропоновану дату. Зазвичай вільні місця є через 5-6 днів.

 

Скільки коштує отримати візу в Ірландію

За наявністю закордонного паспорта витрати наступні:

  • Фото – 60 грн.
    Бронь житла – орієнтуйтеся на ціну від 50€ за дабл/ніч, але можна бронювати житло з оплатою на місці, а не завчасно
  • Переклад документів та послуги нотаріуса – ціни можуть відрізнятися, мені 2 документи обійшлися в 500 грн.
    Роздруківка копій залежить від кількості документів, приблизно 50 грн.
  • Необов’язково для візового центра: квитки на літак – використала ваучер Ryanair, прямий Київ-Дублін-Київ 140€ та страховка – я беру в свого банка на рік, 455 грн.
  • Віза – 65€ (еквівалент в гривні по курсу на момент подачі документів)
  • Послуги візового центру – 45€
  • Отримання паспорта поштою – 190 грн

Моя сума самостійного оформлення візи в Ірландію – 4000 грн. Завдяки “ковідній тисячі” квитки у Київ та назад до витрат не додалися і це окремо приємно.

 

Якщо ви маєте власний досвід щодо теми та взагалі бажаєте поспілкуватися – залишайте коментарі, додавайте свої ідеї, досвід кожного є унікальним. І підписуйтесь на проект Snail Way у соцмережах: я ніколи не дублюю інформацію повністю, максимум буду анонсувати час від часу свої статті, тому підписуйтесь, щоб нічого не пропустити!     

Залишити відповідь