fbpx

6 безлюдних місць у Львові

Україна поступово виходить з карантину, вже можна гуляти містами та мандрувати між регіонами. Проте важливо пам’ятати про соціальну дистанцію, особливо у туристичних центрах. Для тих, хто хоче уникнути людського натовпу ми рекомендуємо 6 безлюдних місць у Львові. Насправді, це 6 районів, а місць там сотні!

Рік тому ми вже робили збірку маршрутів Тиждень піших прогулянок Львовом подалі від площі Ринок, впевнені, що новий дайджест вам також сподобається!

 

1. Район Старого Ринку

Найближчий від центру тихий район – Старий ринок і вулиці навколо нього. Обійдіть оперний театр і за ринком “Добробут” відкрийте для себе Львів майже без туристів. Обов’язково відшукати:

Музей стародавнього Львова у найстаршому католицькому храмі Львова (вул. Підгірна, 1)
Монастир бенедиктинок (вул. Вічева, 2)
Монастир св. Онуфрія (вул. Б.Хмельницького, 36)
Перша львівська Медіатека (вул. Мулярська, 2а)
Фонтан закоханих (пр. В. Чорновола, навпроти готелю “Львів”)

2. Підзамче

Далі за залізничним мостом один з найстарших районів міста – Підзамче. Пройдіть далі за Львівський Форум і далі більша частина цікавих локацій буде ліворуч. Але не лише. Уважно дивіться на карту, щоб нічого не пропустити!

Музей Територія терору, на місті колишнього Янівського табору та єврейського гетто (вул. Чорновола, 45)
Вулична галерея стріт-арту (вул. Замарстинівська, 39, перехрестя з вул. Тесленко)
Храм Святої Великомучениці Параскеви-П’ятниці (вул. Хмельницького, 77)
Кам’яниця Шульців (вул. Хмельницького, 56)
Jam Factory Art Center, колишня фабрика повидла (вул. Хмельницького, 154)
Каплиця Благовіщення (вул. Замкова, 15а), поруч джерело і від неї починається хресна дорога. Звідси через Високий замок можна повернутися до центру

 

3. Личаківка

Певно, ви вже були на Личаківському цвинтарі, але це музей-некрополь (вул. Мечникова, 33), для якого не вистачить одного відвідування. За площиною він майже як Ватикан! А поруч – два великих парка – Погулянка та Ботсад університету Франка. Тому запасайтеся водою, снеками та йдіть гуляти на весь день!

З центру до Личаківського цікаво пройтися вул. Пекарською і далі вул. Шимзерів.

dsc_9912_1

 

4. Новий світ

Кастелівка та Новий світ – один з наших улюблених районів, це ближній центр, вілли 19 ст. та неймовірна сецесія. По цьому району ми читали книжки, створювали квести, екскурсії та маршрути. І вважаємо його ідеальним місцем для справжнього львівського шпацеру.

Від костела Ольги та Єлізавети на Городоцькій вирушайте по вул. Бандери у бік св. Юра. Або органного залу, а потім як заманеться – на вул. Коновальця і далі – як завгодно можна кружляти навколо неї. Головне дійдіть по Коновальця до будинку 100. І зазирніть на Гіпсову. Впевнена, вам захочеться сюди повернутися неодноразово!

dni-yevropejskoї-spadshhini-2016/

 

5. Парк психіатричної лікарні

Маршрут у два боки: можна приїхати в район вул. Кульпарківської 95 і почати прогулянку з парку психіатричної лікарні, а можна йти до нього знизу, від Нового світу. Це вже зовсім не туристичний район, наближений більше до аеропорту ніж до центру. Тим цікавіше буде його дослідити.

Старий парк та палац-лікарня – це прогулянка мінімуму на годину. Потім вул. Боткіна прямуйте до залізничного полотна і далі до музею художника І. Труша (на вул. Труша, 28). Поруч вже Піскові озера (дивуйтеся разом з нами, чому львів’яни бідкаються, мовляв не мають води у місті, от же ж вона!)).

І звідси вже у парк-ботсад лісотехнічного університету.

 

6. Навколо Стрийського

Стрийський парк – один з наших улюблених, але й найпопулярніший для прогулянок у великої кількості людей. Хоча у самому парку досить затишних куточків, пропонуємо цього разу прогулятися поруч. Програма дуже обширна, ось:

  Бібліотека УКУ (вул. Стрийська, 29А), найкраща і найсучасніша в Україні
Музей Івана Франка (вул. Франка, 150-152)
Музей Михайла Грушевського (вул. Франка 154)
Храм св. Софії (вул. Франка, 151)

Вулицею Франка можна гуляти далі у центр міста. Можливо, вже час на зустрічі? Ми готові!

 

Бонус – Маршрут “Страшний Львiв iз Наталєю Михальченко” у UnexploredCity. За допомогою телеграм-боту ви обійдете зовсім неочевидні місця Львова. Деякі з них знаходяться безпосередньо поруч з площею Ринка, з іншого боку, сподіваємося, химери та чорти цього разу будуть не страшніші за інших туристів!

 

Залишити відповідь