fbpx

Українські музеї та галереї у Instagram

Ми стільки часу проводимо у соціальних мережах, що навіть такі класичні установи як українські музеї та галереї ведуть сторінки у Facebook, Instagram чи навіть Telegram, щоб бути ближчими до своїх відвідувачів. Деякі роблять це так класно, що їх читають не тількі завзяті поцінувувачі музеїв. Якщо ви бажаєте бути у курсі культурного життя чи любите бачити у стрічці гарні картинки, то цей дайджест UA-Travels про наші улюблені музейні пабліки у Instagram.

National Art Museum of Ukraine

Найстарший музей Київа та перший художній музей країни нещодавно пережив ребрендінг і постав оновленим після ремонту. У інстаграмі найцікавіше для нас – бекстейджи створення виставок, реставрації та інших музейних процесів, що зазвичай приховані від очей відвідувача.

Де ще шукати у Інтернеті: #нхму #namu #namumuseum та www.facebook.com/namu.museum

 

Khanenko Museum

Крізь зазначається, що цей музей “найбільше зібрання світового мистецтва в Україні”. А ще у музеї Ханенків кожен гість може взяти на касі безкоштовний квест та пройти його. І фотографувати для власного користування там можна без обмежень! У музейному інстаграмі – надихаючи околомистецькі композиції і багато живих людей у кадрі.

Де ще шукати у Інтернеті: #khanenkomuseum та www.khanenkomuseum.kiev.ua

Одеський художній музей

“Ми прагнемо поділитися духом одеських мистецьких рухів і зберегти мистецтво само по собі”, – кажуть автори пабліка ОХМ у Інстаграм. Там і правда доволі багато творів мистецтва та їх фрагментів, і вони зфотографовані так, що не завжди треба читати підпис – і так добре.

Де ще шукати у Інтернеті:  https://www.facebook.com/ofam.org.ua/

 

Галерея Артсвіт 

Галерея сучасного українського мистецтва у Дніпрі працює здебільшого як арт-хаб і у соцмережах поширює багато фото про свої заходи, як анонси, так і відгуки.  Головне, що можна зрозуміти про Артсвіт з їх Інстаграму: це місце, де вирує життя!

Де ще шукати у Інтернеті:  #артсвіт #artsvit #artsvit та https://www.facebook.com/ArtsvitGallery/

Мистецький Арсенал

Національний культурно-мистецький та музейний комплекс “Мистецький Арсенал” – це безліч проектів від “Книжкового арсеналу” до  кураторських виставок на складні теми. Інстаграм треба дивитися, щоб бути у курсі культурних івентів в країні.

Де ще шукати у Інтернеті:  #mystetskyiarsenal #мистецькийарсенал та www.facebook.com/Mystetskyi.Arsenal

IZOLYATSIA

Платформа культурних ініціатив IZOLYATSIA у 2014 році з окупованого Донецьку переїхала до Києва. Їх інстаграм важливо не лише дивитися, але й читати. Фото не лише і не стільки про виставковий простір, скільки про проекти. І обов’язково переглядати сторіз, там багато цікавого і актуального про заходи, студії, майстер-класи.

Де ще шукати у Інтернеті: #izolyatsia та https://www.facebook.com/IZOLYATSIA/

 

Museums of Ukraine

Наш найулюбленіший музейний проект у Інстаграм не належить ні музею, ні галереї, ні навіть музейному працівнику. Це неофіційний акаунт, який зроблено та підтримується на такому рівні, що якби нам було потрібно видалити усі тематичні паблики та залишити один, ми, напевно, читали б Museums of Ukraine. Стиль, почуття гумору та розуміння трендів… і безліч українських музеїв та галерей.

Де ще шукати у Інтернеті:  #museumsofukraine та #onceuponmuseumsofukraine

 А які ваші улюблені музейні пабліки у соцмережах? Пишіть, підписуйтесь та надихаймося разом!

Залишити відповідь