fbpx

Скельно-печерний маршрут біля Львова

Продовжую ділитися маршрутами вихідного дня зі Львова 🚘 Зима близько та немає кращого часу вивчати Україну, ніж сьогодні.

Тому ставимо лайк, зберігаємо і читаємо 👉

🔹 Чортові скелі біля Лисиничів. Найближча до Львова локація — в межах Винниківського лісопарку. Скеля невисока, лише 20 метрів, але це справжня скеля, яку цікаво штурмувати й звичайною тропою, і як справжньому альпіністу.

🔹 Печера Прийма. Наче і включена деякі туристичні маршрути, а саме місце в глибині лісу і зовсім не виглядає затоптаним.  А ще в тому районі багато печер та гротів просто біля дороги зі Львова, тому дивіться уважно по сторонам та на мапу

🔹 Стільське городище. Перша письмова згадка про Стільське городище датована XIV століттям. Велика Хорватія була країною на території Прикарпаття. І саме це село було її столицею 🙆‍♀️ Зараз це все виглядає як маленький Ґобітшир, от насправді!

🔹 Печерний монастир у селі Розгірче. Залишки печерного монастиря зараз не дуже вже помітні, хоча де-не-де можна відшукати хрести на камінні, а на вершині гори стоїть і великий хрест. Туди обов’язково треба піднятися задля чудового краєвиду.

🔹 Фортеця Тустань у Уричі. Найвідоміша кам’яна пам’ятка Львівщини. Середньовічна скельна фортеця-град ІХ—ХVІ сторіччя, була оборонним та адміністративним центром Давньої Русі, а також митним пунктом на важливому соляному шляху до Західної Європи.

Для тих, кому мало локацій чи хочеться додати трохи архітектури рекомендую:

⭐️Бананову ферму в 20 км від Львова, з кавовими деревами, цитрусами та маракуєю
⭐️Ферма “Західний равлик”, з равликами та 🥂
⭐️Живописний кар’єр неподалік під печери Прийма
⭐️ Стрий з сецесійними віллами
⭐️ Сколе з палацом та найгарнішою набережною з видом на річку та Карпати
⭐️Музей вузькоколійки, ще не добудований, але дуже атмосферний

Як вам маршрут? Одним днем не обійтися, так 😂

А може хтось був вже і хоче поділитися враженнями?

Залишити відповідь