fbpx

Мандрівка з Travelbox VR: майбутнє вже тут!

Нічого не замінить живу мандрівку, але дещо надихає нас купити квиток чи визначитися з метою майбутньої подорожі: книги, кіно, фото та статті в інтернеті, враження френдів у соцмережах. Є моменти, коли я особливо радію, що живу саме зараз і саме тут: завдяки технічному прогресу і деяким своїм знакомим та друзям. Так кілька місяців тому до мене потрапив туристичний сувенір Travelbox VR і нарешті я покажу, що це таке.

Спойлер: це майбутнєєє!

Ось так це виглядає на перший погляд: симпатична коробочка з брендуванням. А в середині – альбом з фото автора та VR-окуляри. Я кілька років спостерігала за фото-експедиціями Сергія Орлика на Донбас, захоплювалась панорамними зйомками та навіть думки не мала, що існує доступна технологія показати все це не лише на комп’ютері.

Чесно кажучи – я не фанат 3D та у кінотеатрах уникаю цього формату, але тут зацікавилась. По-перше, контентом: навіть, якщо ви добре знаєте Донеччину, якість світлин, кольори, ідеальний час зйомки приворожує. Осінь у Святих горах, світанки на Білокузьминівці, тумани над Донцем, золота дубова роща – це особлива атмосфера. І реальний wow-ефект для тих, хто бачить ці місця вперше. По-друге – ракурси та співвідносини з об’єктами. Мені це нагадало політ на повітряній кулі. Тільки у ідеальну погоду та у ідеальному місці.

Що потрібно для мандрівки?

Смартфон с інтернетом. Скануємо код або вводимо адресу сайту, вкладаємо смартфон у коробочку-окуляри і пірнаємо у майбутнє!

Що дуже здивувало: це навігація та керування програмою поглядом. Тобто, спочатку ми бачимо меню: кілька розділів з великим фото та написом, а щоб потрапити у потрібний розділ – треба на нього подивитися! І досі не знаю, як це робиться, але воно насправді круто виглядає. Щоб роздивитися панораму, також треба повертатися чи дивитися вверх або вниз. Зараз це обов’язкова “атракція” у нас вдома, коли приходять гості: запропонувати прогулянку улюбленими місцями. І, звичайно, це відмінний туристичний подарунок що для дитини, що для представника іноземної корпорації.

В мене є ще один спойлер: за деякий час Travelbox VR отримає у колекцію маршрути Дніпровщиною, Запоріжжям і іншими містами східного регіону. Зараз це колекція з 10 маршрутів Донеччиною та Луганщиною + спецпроект Maidan#OneDay. Мрію про часи, коли ця технологія набуде популярності, стільки чудових місць ми побачимо та відвідаємо разом!

Залишити відповідь