fbpx

Межигір’я: резиденція вихідного дня

Пам’ятаєте той шок, коли відео з розкошами та страусами президентського маєтку потрапило до ЗМІ? Народ бігав комплексом та кричав, що все тепер стане державним, доступним – тут будуть жити бездомні, гратися діти і настане щастя. Минуло кілька років: тепер Межигір’я – улюблене місце для фотосесій молодят, великий та стильний ландшафтний парк і достатньо дороге задоволення для туристів. «Музей корупції» вміє заробляти…

Невідомо, чи були задоволені сусіди колишнього президента суворої секретністю об’єкта поруч, але зараз  там не заробляє хіба що ледачий. Сотні метрів навколо резиденції перетворені на галасливий ярмарок: оренду велосипедів, сігвеїв та скутерів, парковку, кафешки з шашликами, солодку вату та сувеніри. Весільні кортежі не можуть навіть розминутися на дорозі.

Вхід коштує 100 грн для дорослого в будні і 120 – у вихідні та свята, пенсіонерам – 40 грн, для дітей від 7 років завжди 50 грн. Невеликі знижки є по вівторках та щодня на вранішні та вечірні квитки. Тобто купиш о 8 ранку чи після 19:00 – півціни. Інші пільги можна подивитися http://www.mnp.org.ua/price/ Квиток називається благодійною пожертвою, але без нього, звісно, не пустять)).

карта з офіційного сайту

Увійти можна лише один раз, але хоч цілий день гуляй. До речі, швиденько там дійсно не вийде – територія гігантська – 136 гектарів. Тож на вході одразу попереджають, що все самі не здужаєте побачити – беріть електромобіль. За годину поїздки – 120 грн.

Парк доглянутий, уквітчаний і створений якось гармонійно з природою. В прудах плавають рибки, працюють десятки фонтанів.

Хочете зайти до ретрогаражу – 50 грн, до бані – 50 грн, до самої хонки – головного будинку резиденції – вхід був по 300 грн. На жаль, коли я була, там проводився якийсь ремонт і нікого не пускали. Хоча з такою ціною за вхід…

А от подивитися на ставших мемами страусів можна безкоштовно – вся господарська частина та зоопарк доступні просто так. Молодий сад-город, молочна ферма, теплиці, а також олені, муфлони, лами, павичі, фазани, віслюки і страуси різних видів.

Найефектніше місце – парадні сходи перед входом до хонки, саме тут найбільше фотографуються та відпочивають люди. Праворуч – рештки «античної архітектури», а ліворуч в альтанці зробили розвагу для туристів – два велетенських крісла-трона. Мабуть, аби підкреслити розмах резиденції)).

Зараз «музей корупції» знов на слуху – скандал з виборами керівництва. Незрозуміло, як воно буде далі і в якому стані – тому відвідайте по можливості.

Адреса: вул. Івана Франка 19, с. Нові Петрівці, Вишгородський р-н, Київської обл.

Залишити відповідь