fbpx

UA-Travels маршрут Рівненщиною: війна, кохання, кухоль пива

В новинах Рівненська область згадується здебільшого в контексті «бурштинових війн». UA-Travels пропонує маршрут Рівненщиною про світлі сторони краю — незвичні туристичні локації.

Волинський край дуже різноманітний. Тим і цікавий. Чудово доводить це наступний маршрут.

Дубно

Як дістатися?

У місті є залізнична станція. Приймає поїзди з Львівського і Київського напрямків (зі столиці, щоправда, здебільшого вночі).

Що дивитися?

Головний туристичний об’єкт міста — Дубенський замок. Обов’язково  завітайте до «Музею тортур» — дуже атмосферного й трошки моторошного підземелля.

Тараканівський форт

Як дістатися?

Із залізничної станції «Дубно» до Тараканівського форту близько 4–5 км. Можна прогулятися або трошки під’їхати автобусом Тернопіль — Луцьк, Тернопіль — Рівне. Однак враховуйте, що далеко не всі вони їдуть через Тараканів. Тому спочатку краще спитайте водія.

Що дивитися?

Містичний Тараканівський форт, побудований наприкінці XVIII ст. царським урядом для захисту західних кордонів імперії. Оборонні споруди, запечені вогнем Першої Світової. Сьогодні — живописні руїни, місце проведення квестів, а також професійних та любительських фото та відеозйомок .

Рівне

Як дістатися?

Із селища Тараканів можна сісти на прямий автобус до обласного центру. Відстань — близько 40 км.

Що дивитися?

Буде цікаво прогулятися містом, зазирнути в краєзнавчий музей або відвідати відомий рівненський зоопарк. Рівне стане справжнім відкриттям для любителів пива. Якщо ви один з них – ігноруйте нечисленні пам’ятки та одразу вирушайте до пивоварні «Рівень», де на вас очікують хмільні напої неймовірної свіжості та смаку.

Клевань

Як дістатися?

Із Рівного до Клевані можна дістатися залізницею та автобусом. Відстань між містами — лише 20 км.

Що дивитися?

Відомий «Тунель кохання». Не бійтеся натовпу туристів чи великих комарів, не слухайте невдоволених туристів — «зелений коридор» і справді вражає, а тому вартий візиту.

Окрім того, не забудьте завітати до Клеванського замку, а через дорогу від колишньої твердині подивитися на стародавній костел.

Базальтове

Як дістатися?

Із Клевані ходить автобус за маршрутом «Рівне — Базальтове — Костопіль — Рівне».

Що дивитися?

Базальтові стовпи — унікальне явище природи. Детальніше про дивовижну місцину читайте в нашому окремому матеріалі.

Хочете більше?

Тема туристичної Рівненщини буде неповною без міста Острог – маємо для вас одразу два матеріали на сайті (один і два). Окрім того, можете поєднати цей маршрут із подорожжю трасою Е40 і отримати ще більше яскравих вражень.

Залишити відповідь