fbpx

Княжий – 2017. День 2. Фестиваль народився – Славімо його!

На Волині започаткували ще один фестиваль. Так, про це вже можна казати вголос.

Фестиваль «Княжий», що проводився 19-20 серпня поблизу міста Володимир-Волинський, повністю виправдав надії як організаторів, так і глядачів.

Можна оперувати цифрами, рахувати кількість гостей чи проданих хот-догів. Однак головний показник успіху  – тисячі людей, що радісно танцювали під музику попри зливу та холодний, по-справжньому  осінній вітер.

Вперше чуєте про «Княжий»?

Днями ми вже проводили віртуальну екскурсію фестивалем та розповідали про перший день заходу. Про всі головні локації дійства читайте за посиланням.

8

Неділя виявилася значно динамічнішою за перший день. Також вдалося дотриматися розкладу заходів. Гостям було значно легше спланувати дозвілля і не боятися кудись відлучитися та пропустити найцікавіше.

Другий день був цікавий історичними реконструкціями. А починалося все з бугурту. Це така собі середньовічна «стінка на стінку». Реальний бій із справжньою, хоч і не гострою зброєю. Тим не менш, одному бійцю після зіткнення знадобилася медична допомога.

1

2

3

4

5

6

7Після бою

Втім, на другий день фестивалю над берегами Луги не тільки билися. Так, в обід було проведено показ сучасного одягу в етно-стилі. Фоторепортаж з події можна подивитися на регіональному сайті.

І хоч я показ проґавив, одну модну красуню з фестивалю все ж таки сфотографував.

9

Фестивальна неділя також була цікавою на гостей. На гутірках та літературній сцені виступали Любко Дереш, Остап Дроздов, Василь Шкляр, Олександр Положинський.

10

11

Поки люди стояли в черзі на підпис нової книги Василя Шкляра, зігрівалися кавою та стріляли з лука, ворожі війська підступали до стін княжого Володимира.

Так починалася театралізована історична реконструкція «Оборона міста». Вороги були розбиті, висміяні та принижені.

12

13

14

15

16

Ввечері головні події розгорталися на сцені. На другий день фестивалю виступали гурти «Цвях», «Воанергес», CH.SH Чумацький Шлях, «Фіолет» і «Тартак».

Так закінчувалася «хвилинка слави» Володимира. Втім, княже місто вже готується приймати гостей через рік. Організатори запевнили – фестивалю у 2018 році бути.

Тож, коли через пару років дійство у берегів Луги збере десятки тисяч людей – згадайте, що сайт UA-Travels розповів про «Княжий» одним з перших 😉

ПЕРШИЙ ДЕНЬ ФЕСТИВАЛЮ

Залишити відповідь