fbpx

БЕЗ ТУРИСТІВ. Три розкішних західних міста, в яких вам ніхто не заважатиме

Так і не вистояли в черзі, щоб сфотографуватися біля пам’ятника стільцю в Одесі? Забули, коли востаннє чули українську у Львові? Набридло платити за кожен крок у Києві?

Схоже, настав час шукати нові напрямки для відпустки. Натовпи подорожуючих можуть стати великою ложкою дьогтю, що потратить у загальний казан вражень від вашої мандрівки. Саме тому пропоную звернути вашу увагу на менш популярні, але не менш вражаючі міста. Сьогодні рушаємо на захід і подивимося на три західних обласних центри, в яких ви не зустрінете натовпу туристів на своєму шляху.

ІВАНО-ФРАНКІВСЬК

2Залізничний вокзал

У Франківську побачити багато туристів можна хіба що на вокзалах міста. Звідси починається безліч історій про незабутні походи в Карпатські гори. Мандрівники з важкими рюкзаками пересідають на автобуси, електрички і залишають місто, відправляючись назустріч новим враженням.

Однак Івано-Франківськ – це не тільки ворота в Карпати, але і цікаве самобутнє місто. Навіть пішу прогулянку від залізничного вокзалу до центру міста можна перетворити на захоплююче фото-полювання. У Франківську цікаво блукати вулицями, розглядати архітектурні деталі, підійматися на оглядові майданчики. Також у місті багато приємних закладів, де можна смачно поїсти і добряче випити. Дайте Франківську всього один шанс – впевнений, вражень від подорожі вам вистачить надовго.

3

4

5За 20 грн можна піднятися на оглядовий майданчик ратуші

6

7

8Обирайте між духовною і смачною їжею, а краще – поєднуйте

9

10

11

12

13

15Ввечері вам не доведеться відсиджуватися в готелі – місто живе і після заходу Сонця

16

ЧЕРНІВЦІ

17Залізничний вокзал

Чернівці – це, без перебільшень, одне з найкрасивіших міст України. Як не кожна пташка долітає до середини Дніпра, так не кожен турист дістається столиці Буковини. І це, до речі, теж велика перевага чарівних чернівецьких вулиць.

Для Чернівців бажано звільнити свій графік принаймні на кілька днів. Одноденна подорож  – це як трейлер до фільму, як обкладинка без книги або перше побачення з коханою.  Цього просто недостатньо.

Втім, я впевнений, місто не припиняє дивувати і тих, хто живе тут десятки років.

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27Зігрій солдата

28

29

30Будинок-корабель  наче от-от зніметься з якоря і відправиться в довгу і далеку експедицію 

31Чернівецька ратуша

32Кожного дня о 12 годині з майданчика ратуші сурмач виконує пісню «Марічка»

33

34

35

36Комплекс споруд  колишньої резиденції митрополитів Буковини і Далмації. Сьогодні  – Чернівецький національний університет.

37

38

39

40

41Зазирнувши за парадні двері можна побачити багато цікавого

42

43

44Нічні Чернівці

ТЕРНОПІЛЬ

45Залізничний вокзал

Історична частина Тернополя дуже компактна. Від залізничного вокзалу до центру міста можна  дійти хвилин за 5-10. Однак помилково вважати, що Тернопіль можна обійти за кілька годин.

Місто не терпить поспіху. У самому центрі Тернополя розташовується величезний став. Люди приходять сюди ловити рибу, прогулятися парком або подивитися на маленькі хвильки, тримаючи в руках пляшку свіжого «Опілля» – відомий на заході країни пивний завод знаходиться саме тут.

Можливо, для туристів Тернопіль занадто маленький. Однак затишне місто значно цікавіше, ніж може здатися на перший погляд. Оберіть для своєї подорожі Тернопіль та переконайтеся самі!

46

47

48

49

50

51

52Справжній тернопільський герой – при сильному вітрі з дощем продовжує свою пробіжку

53

54У Тернополі є замок. Однак не кожен впізнає твердиню без підказки

55

56

57

58

59

60

Залишити відповідь