fbpx

UA-Travels маршрут “Тільки в сучасному Дніпрі”

Промислове підприємство, збудоване в роки незалежності. Перший у країні музей АТО. Театр одного актора з 25-річною історією. Наймасштабніший архітектурний проект. Приватні музеї та галереї,  арт-простори та стріт-арт. Науковий хаб і парк космічних ракет. Сучасна архітектура та мистецтво. Усе це разом – тільки в Дніпрі!

Ми створили не лише збірку унікальних об’єктів Дніпра, а й реальний маршрут, який ви можете реалізувати, якщо маєте вільні два дні та плануєте провести їх активно. І це стосується не лише гостей міста; ми певні, що дніпряни теж знайдуть тут щось для себе цікаве та несподіване!

Перший день (субота)

  • Екскурсія на Інтерпайп  –  перше велике промислове підприємство, збудоване «з нуля» в роки незалежності України. Проект об’єднує новітні технології, нову культуру виробництва та сучасне мистецтво (арт-інсталяції Олафура Еліасона).
    Завод відкрито для відвідування, за попереднім записом, екскурсії безкоштовні, фото- та відеоз’йомка дозволена.
    Адреса: вул. Дніпросталівська (Вінокурова), 4
    Екскурсії 3 рази на день: 09.30, 11.30, 13.30

  • Музей «Громадський подвиг Дніпропетровщини під час АТО», а також перша частина музею просто неба “Шляхами Донбасу” . Присвячений не лише військовим, а й розповідає про всіх, кого торкнулася війна, хто не залишився байдужим. Обов’язково треба не лише відвідати експозицію, а ще й подивитися знятий волонтерами фільм-хроніку від початку війни на сході до сьогодення; відвідувач неначе знаходиться всередині подій.
    Адреса: пр. Д. Яворницького, 16, Історичний музей, приміщення Діорами.
    Час роботи: 10:00-16:30
    Екскурсії безкоштовні, фото та відеозй’омка дозволена.

  • Якщо час дозволяє  – відвідайте оглядовий майданчик у парку Шевченка,  – звідти можна побачити панораму сучасного Дніпра, Монастирського острова, Нового моста, лівого берега та арт-об’єкт Інтерпайпа «Дніпровський схід».
  • Театр одного актора «Крик», – унікальне явище дніпровської культури, 25 років історії і творчості, україномовні моновистави за найшокуючими літературними творами світу.
    Адреса: вул. Михайла Грушевського (Карла Лiбкнехта), 1
    Початок вистави: 18:00
    Ціна квитків на вистави:  – 70 грн., студентам – 50 грн.

greh01

Другий день (неділя)

  • Арт-Квартал на Січеславській Набережній, 7 (біля ресторану «Поплавок»), графіті та інше сучасне вуличне мистецтво

IMG_20150517_154511

  • Центр Менора – архітектурний комплекс, наймасштабніший проект в Україні. Хоральна синагога, музей культури єврейського народу, меморіальний комплекс, присвячений Голокосту, відтворені з ієрусалимського каменю фасади старого Катеринослава,  ренесансний будинок Пчолкіна, оглядовий майданчик на 18-ому поверсі.
    Адреса: вул. Шолом-Алейхема, 4/26
    Час роботи: понеділок-четвер та неділя 11:00, 13:00, 15:00, 17:00, щоб дістатися на оглядовий майданчик, обов’язково замовляти екскурсію
    Ціна: 50 грн. /людина, група від 3 до 20 осіб

  • Музей українського живопису – постійна експозиція дніпровських авторів на першому поверсі, на другому та третьому – виставкові зали, майстерня художньої емалі, майстерня друкованої графіки, мистецтвознавчі лекції.
    Адреса: Троїцька площа, 5А
    Час роботи: середа-неділя, з 11:00 до 19:00
    Ціна: постійна експозиція та емалі просто неба – безкоштовно, виставки – за афішею та особистими тарифами. Екскурсії: групи  до 10 осіб— 240 грн., від 10 до 20 осіб — 400 грн.
  • або Галерея Артсвіт – співпрацює з провідними художниками, кураторами та мистецтвознавцями та підтримує актуальні мистецькі напрями шляхом проведення виставкових проектів, резиденцій та практикумів, лекцій, освітніх програм для дітей і дорослих.
    Адреса: вул. Січових Стрільців, 4-а
    Час роботи: Вт-Сб: 11:00 – 19:00, вихідний: Нд, Пн
    Ціна: безкоштовно

  • Увечері за бажанням аудіо-екскурсії нового формату, рекомендуємо, наприклад Парк ракет на перетині вулиць Пушкіна та Поля. Неподалік – меморіал Небесної Сотні біля ОДА.

Space+Hub.+5

 

Де жити, де їсти, як їздити містом?

  • Найзручніше в центрі міста пересуватися трамваєм №1, від залізничного вокзалу до історичного музею проспектом Яворницького. Також у Дніпрі працює сайт та мобільний додаток 2GIS, це найкращій варіант дізнатися про маршрути, транспорт, час у дорозі й інші речі, необхідні при плануванні. Бонус – каталог таксі Дніпра.

Якщо ви маєте більше часу – ось ще 11 ідей для уїкенда в Дніпрі! Уважно перегляньте матеріали про музеї, кав’ярні, цікаві об’єкти та куточки. Або пишіть нам, насправді, ми ще розповіли далеко не про все, що заслуговує на увагу в місті, помандруємо! 😉 

Залишити відповідь