fbpx

#advent_uatravels Житомир

Житомирщина – це траса Київ-Чоп, Полісся, гранітні кар’єри, сосни, річка Тетерев. Моя перша Житомирщина – це не дуже цікавий вперше сам Житомир з неймовірною штучною греблею у Парку вічної слави. Ми прийшли до звичайного монументу, але почули якійсь незвичайний шум, пішли на нього і були вражені.

img_8370

Взагалі, Житомир дуже несправедливо вважають нудним і нецікавим. Музей космонавтики заснований ще за СРСР виглядає найсучасно: круті експонати, багато чого можна торкатися руками, зручні “космічні” крісла, у яких можна послухати “космічну” музику, гарно зроблені експозиції. Каньйон річки Тетерев та місток через нього, безліч старовинних храмів, вузкоколійний трамвай, який складається з одного маршруту.

03

Житомирщина – це ще Бердичів. Єрусалім Східної Європи, єврейське містечко, яке втратило більшу частину єврейського населення під час Другої світової, величезне єврейське кладовище, Бернадинський монастир – простий і демократичний для відвідувачів і туристів.

01

Житомирщина – це Полісся. Справжнє, загадкове, незвичне для мешканця степів. Полісся, що завмерло після Чорнобилю, і Полісся, що живе вздовж Тетерева.

02

Перші асоціації: ліс, кар’єри, Корольов і Короленко
Власні враження: о! справжній ліс!
Куди завітати: до Музею космонавтики
Що побачити: водоспади на греблі, міст через Тетерів у парку Гагаріна, “плаский дім”
Куди поїхати далі: у Коростень до музею-радянського схрону, у Овруч до домонгольського собору, у Бердичів, на Коростишивський кар’єр, у Полісьский заповідник, до Кам’яного села, до Радомишлю.
Що почитати у нас на сайті: маршртути Житомирщиною та маршрут “древлянськими землями” . А ще про фестиваль дерунів!

Залишити відповідь