fbpx

Гастрономічний бар “Остання барикада”

Друзі, ви пам’ятаєте кафе “Остання барикада”, яке заснував Доній ще у 2000-х – місце збору української інтелегенції і митців? Воно було закрите з політичних мотивів, а зараз відродилося у новому закладі відомого київського ресторатора Діми Борисова. Новий заклад намагається продовжувати традиції першої “Останньої барикади” і, взагалі, дуже якісно тематично обіграний. Чого варте тільки вхід за паролем або пошук ручки на двері серед 72 таких самих (72 роки – саме таку кількість років Україна перебувала під радянською владою).

IMG_5659
У самому дальньому залі (штабі) дуже вдало обіграний фундамент Лядських воріт (насправді, це, звісно, не автентичні Лядські ворота, які були дерев’яними, а якась новобудова, але в моїй екскурсії по пам’ятках Київської Русі, схоже, з’явився ще один пункт призначення – такий собі тематичний піт-стоп).

IMG_5587
Сам заклад взагалі дуже якісний, дуже раджу для відвідування з гостями міста, бо легенда і антураж починаються зі входу (адреса так і звучить “десь біля Лядських воріт”) і не відпускають до кінця відвідин.

Родзинкою закладу є стовідстоковий український бар навіть зі своїм віски (та купою авторських настоянок) – все українського виробництва.

IMG_5615
А ще тут готують неперевершену каву “по-галицьки” на піску і з купою прянощів

____
Взагалі, відношення до гостей чемне і приємне, а кухня пречудова, ну от де ви ще спробуєте вареники з халвою? Або українські сири?

IMG_5655
IMG_5644

IMG_5646

Окремо хочеться відмітити концепцію закладу, який ставить за мету стати місцем для обговорювань, народження нових ідей, культурних ініціатив, а також становлення таких цінностей як свобода, повага та толерантність.

IMG_5633

Залишити відповідь