fbpx

Три найбільших страхи мандрівників

Чи відчуваєте ви занепокоєння чи навіть страх від час планування подорожі? Який страх мандрівників найстрашніший? Думаєте я про той самий вірус? А ось і ні! Пандемія, карантин, ізоляція всього світу – це надзвичайна ситуація, а от тривожність та сумніви притаманні майже усім мандрівникам.

Важливо розуміти, що викликає ці страхи та як їх позбутися. Мій варіант – ретельна підготовка. Згадаю про три свої найстрашніші страхи щодо мандрів. І одразу розповім, що з ними робити:

Страх 1 ⚡ Візові проблеми

Українці вже трохи призабули цей страх, але ще кілька років тому він був майже найголовнішим перепоною подорожі. А сьогодні ніхто не знає, як скоро відкриються кордони, коли і як відновиться безвізовий режим з ЄС та іншими країнами

Що робити? Уважно вивчати список потрібних документів на сайті консульства чи візового центру. На офіційному сайті, а не на сайтах агенцій чи форумах! Уважно заповняти анкету, збирати документи, бронювати житло та квитки (якщо це потрібно), купувати страховку, ретельно виконати всі умови та подаватися самостійно. Так я отримала американський “травел анд бізнес” на 10 років і британську візу, то й ви зможете.

 


Страх 2 ⚡ Логістичні проблеми

Запізнитися на транспорт (чи несподівано дізнатися, що його відмінили), заблукати у місті чи у дорозі, не розібратися з платіжними системами та не дати собі ради.

Що робити? Перш за все сісти і подумати, що буде, якщо щось з цього реально станеться. От я не сіла в літак і… все одно їду додому, витрачаю великі гроші на новий квиток, може ночую в привокзальному готелі, дуже втомлена та сумна. Щоб цьому запобігти, я завжди приїжджаю в аеропорт та на вокзал дуже завчасно, маю при собі заряджений павербанк, щоб не сів телефон та запас грошей мінімум на один квиток на літак. А ще завантажую у телефон карти, перекладач оффлайн та маю міжнародну телефонну картку для зв’язку та інтернету. Прикро, неприємно але вже не так і страшно, правда?


Страх 3 ⚡ Надзвичайні ситуації

Сюди я відношу хвороби, втрату речей, документів, смартфона чи грошей, різні злочини. Ірраціональні страхи найстрашніші через свою ірраціональність найгіршими та й неможливо бути готовим до будь якого з цих цілком ймовірних випадків. Але зменшити ризики – в наших силах.

Що робити? Я завжди, ЗАВЖДИ, беру страховку і раджу мати її просто усім. Навіть якщо “ну я на три дні”, “та я не хворію”. ДТП, отруєння, зуб заболів, вода потрапила в вухо, тварина вкусила, спотикнувся-ногу зламав, апендицит – все це абсолютно реальні ситуації в мене і моїх друзів. І все це – страхові випадки, яки були вирішені за допомогою стартової. Готівку варто не тримати у одній кишені і добре мати 2 банківські картки на різні випадки. Документи я перед виїздом фотографую телефоном та відсилаю собі на пошту, так буде легше отримати тимчасове посвідчення, якщо вони загубляться. Пам’ятаю пароль від своєї електронної скриньки та хоча б однієї соцмережі, щоб у поліції швидко встановити особистість та зв’язатися з близькими.

 

Якщо ви маєте власний досвід щодо теми та взагалі бажаєте поспілкуватися – залишайте коментарі, додавайте свої ідеї, досвід кожного є унікальним. І підписуйтесь на проект Snail Way у соцмережах: я ніколи не дублюю інформацію повністю, максимум буду анонсувати час від часу свої статті, тому підписуйтесь, щоб нічого не пропустити!     

Залишити відповідь