fbpx

Тиждень піших прогулянок Львовом подалі від площі Ринок

Здається, ну що ще написати про місто Лева? Ми мали зробити маленький список рекомендацій з непопсових місць, музеїв, кав’ярень, які варто відвідати, якщо ви у Львові вже не перший, а може й не 10 раз. А маємо 7 маршрутів на 7 повних днів! Беріть з собою зручне взуття, парасольку (це Львів, крихітко), смартфон з гугл-картами та вирушайте на прогулянку. І пам’ятайте – тижня відпустки тут не мало, а дуже мало. Бо як ми не намагалися прокласти маршрути усіма улюбленими місцями – за кадром залишилося ще більше!

Маршрут сецесійно-божевільний 

Від костелу Ольги та Єлизавети (площа Кропивницького, 1) – по вул. Бандери до вул. Київська – кава з десертом у КаVa (Коновальця, 10) і далі вілли по вул. Коновальця – кава турецька! у кав’ярня “Моkka” (Коновальця, 91) – далі вулицую Коновальця чи Гіпсовою до парка Кульпарківський і вулицею Кульпарківською через залізничне полотно до парку психіатричної лікарні (старовинний парк та корпуси лікарні).

Альтернатива – після “Моkka” по вул. Повстанській до корпусу Лісового Університета (дивитися корпус та ботанічний парк поруч) – повертатися вул. Генерала Чупринки (можна зайти за піцою та перепічкою в “Багет” на Чупринки, 68)

Поруч є цікавий будинок, якщо пощастить потрапити.

Маршрут парково-бібліотечний

Від костелу Ольги та Єлизавети (площа Кропивницького, 1) – по вул. Бандери до вул. Київська – до вул. Івана Котляревського до старого трамвайного депо на вул. Нечуя-Левицького, 2 – далі по вул. Героїв Майдану (дивитися будинок з совами на Героїв Майдану, 6) – через парк Богдана Хмельницького – Стрійський парк та модернова бібліотека Католицького Університету, обов’язково зайти всередину! (Стрійська, 29, на її території – студентська їдальня, годують усіх і дуже смачно) – з парка пройти на вихід на вул. Паркову – купити сирів у “Сирних мандрах” на Стрійському ринку (Івана Франка, 81)

В вечорі – на концерт у будинку органної музики (Степана Бандери, 8)

Маршрут меморіальний

По вул. Бандери у музей-тюрму на Лонцького (Бандери, 1, вихідні пн та ср, перерва з 13 до 14, брати екскурсію!) – вулицею Грабовського до Цитаделі, подивитися панораму Львова з оглядового майданчика за готелем – спуститися по вул. Калича Гора – музей-майстерня скульптурки Теодезії Бриж (Мартовича, 5, вихідний пн) або обід у польській ресторації “Купол” ( Чайковського, 37)

Маршрут навколо Підзамче

Вулицею Шевченка спуститися до церкви Анни на Городоцького – по Шолом-Алейхема і далі до мистецької кав’ярні “Штука” (Котлярська, 8) – далі по Пантелеймона Куліша і далі під мост – музей “Територія терору” (пр. Чорновола, 45, вихідний сб, нд) – назад вулицею Замастинівською – музей загублених іграшок (Князя Лева, 3) та двір-музей (Князя Лева, 2)

Про унікальні музеї Львова читайте тут 

Маршрут про небесні насолоди

Зайти до костелу Ольги та Єлизавети (площа Кропивницького, 1), піднятися на оглядовий майданчик – по вул. Шептицього до собору св. Юра (пл. Святого Юра, 5, зазирнути всередину у крипту) – повернути з Листопадного Чину у бік готелю “Дністро”, над парком Франка у бік центру – через кіоск “Альтернативної кави” (вулиця Петра Дорошенка, 45, попросити змолоти каву з собою також) – до національної галереї (Стефаника, 3), подивитися виставку “Янголи” – по Коперника далі в центр у турецьку кав’ярню Deniz döner&mangal (площа Міцкевича, 6/7)

Маршрут визвольно-лісовий

Від Порохової вежі вулицею Лисенка – Музей визвольної боротьби (Лисенка, 23а, вихідний – середа) – Професорська колонія (красиві будинки на вул. Вишенського) – далі по вул. Піскова чи інші будь які – парк-скансен Шевченківський Гай (вул. Чернеча Гора, 1, всередині є ресторації) – через лісопарк Знесіння до гори Лева (панорама на історичний центр)

Маршрут про мистецько-цвинтарний

Від історичної ресторації “Кабінет” (Володимира Винниченка, 12) – музей скульптури Пінзеля (площа Митна, 2, вихідний – понеділок) – будинок та дворик Центру міської історії (Академіка Богомольця, 6/2) по вул. Івана Франка на вул. Пекарську – Личаківський цвинтар (їжу та воду з собою!)

Залишити відповідь