fbpx

ЯК ЦЕ БУЛО? Ключ від міста | Дніпро

Ключ від міста | Дніпро – подія, започаткована UA-Travels, відбулася вперше 19 травня 2018 року. Ми познайомили містян з культурно-історичним контекстом Дніпра, разом подивились, як змінюється місто протягом років та десятиліть.

19 травня – День Європи, був дуже насиченим заходами у місті. Ніч музеїв, Фестиваль вуличної музики, численні культурні події – серед них “Ключ від міста| Дніпро” зайняв своє, важливе для відвідувачів, місце. Що нас усіх неймовірно тішить!

У програмі було анонсовано 8 заходів, усі безкоштовні та без вікових обмежень. Ми отримали 70 заявок на участь та загалом протягом дня  Ключ від міста | Дніпро відвідали 130 людей.

Запрошуємо подивитися фоторепортажи події. За фото дякуємо Антону Бражнику, Олександру Волоку, Наталі Михальченко, Владу Ганілову, Людмилі Шевченко.

Як це було? Ключ від міста | Дніпро

⌚10:00–11:30 та ⌚17:30–19:00
Аудіопрогулянки «Виворіт Дніпра», «Парк Ракет», «Дорогами Донбасу» та «Козацькими стежками»

wayme запропонували декілька варіантів прогулянок Дніпром. Серед них був вже знайома нашим читачам маршрут від UA-Travels – “Виворіт Дніпра” , і три інших. Учасники завчасно завантажували додаток  wayme, а потім гуляли містом з одним з авторов проекту. Креативні фото з прогулянки відразу потрапляли у сторіз соцмереж, на заздрість друзям!

 

⌚10:00–11:30
Квест для дітей та дорослих «Зустрінемось на кварталі!»

У той самий час, зранку, “На кварталі” зустрілися 15 дорослих та маленьких учасників. Вони отримали завдання відшукати 20 таємничих елементів на знайомих будинках та вулицях.  Це було не просто, але, звичайно, перемогли завзятість та дружба. Переможці отримали призи – поштівки та коробочки TRAVEL BOX DNIPRO!

 

⌚12:00–13:30
Екскурсія «Історія будинку військового шпиталю»

Валентин Старостін та “Агентство розвитку Дніпра” організували найочікуванішу подію заходу – екскурсію до будинку військового шпиталю. Зазвичай потрапити до нього досить важко, якщо ви не лікар чи пацієнт. Та навіть ті, хто буває там час від часу, гадки не мали, що знаходиться у непрацюючих  зараз корпусах колишнього реального училища та інших приміщеннях. Лише кілька фото з сотен зроблених кадрів. Та надія, що такі екскурсії будуть повторюватися час від часу: бійцям постійно потрібна підтримка, а містянам – знання про історію Дніпра, що прихована від очей звичайного перехожого.

 

 

⌚14:00–15:30
Літературний воркшоп «Вигадати Дніпро (і записати)»

У книгарні “Є” зібрались ті, кого цікавить місто, як натхнення та поле для творчості. Гості воркшопу подивилися на Дніпро очами письменників та драматургів. Спочатку ділилися досвідом мандрівок по містам, які ми знаємо по творах. А потім читали уривки з численних романів про Дніпро та дивилися кадри з кінострічок.

 

⌚14:00–15:30
Піша прогулянка «Нецентральный центр. Пол века истории тихого района»

Одночасно з воркшопом відбулась прогулянка місцями, наче знайомими кожному дніпровцю. Сотні разів кожен з нас бував біля оперного театру, навіть, якщо життя провів на Амурі. Але чи так насправді добре відомо нам все, що знаходиться у майже центральному центрі? Сергій Дубіль’єр провів гостей не лише проспектом та знаковими місцями коло нього. Він показав таємні переходи, парадні та розповів про речі, що відомі лише тим, хто мешкає все життя саме тут та пам’ятає найцікавіше.

⌚16:00–17:00
Екскурсія «Чотири єврейські святині Катеринослава»

Лише година часу була у Євгена Шнейдера, щоб розповісти про єврейську спадщину Дніпра. Екскурсанти побачили на маршруті 4 будинки, у яких деякий час чи до сьогодні знаходилися синагоги. Як склалась доля будинків хоральної, солдатської, сіоністської синагог міста.  А ще дізналися скільки взагалі у Катеринославі було синагог, що від них залишилось і зовсім несподівані речі: наприклад, які міста у Ізраїлі були засновані вихідцями з колишнього Катеринослава!

 

⌚17:30–19:00
Воркшоп «Швидкі замальовки під час прогулянок містом»

А такого у Дніпрі взагалі ще не було: учасники воркшопу дізналися, що таке урабанскетчінг та зробили (дехто – вперше у житті!) швидкі замальовки однієї з видатних архітектурних пам’яток міста!

10 годин одного дня промайнули майже непомітно, дякуємо усім, хто був з нами та відкривав Дніпро разом. До нових зустрічей, друзі!

Залишити відповідь