fbpx

До Дня Святого Валентина: 5 місць для закоханих

Зібрали невелику добірку романтичних та затишних місць, які можна відвідати на День закоханих. Не обов’язково 14 лютого, можна дочекатися найближчих вихідних, або взагалі запланувати подорож влітку, але ці місця точно мають атмосферу кохання і ніжності. Тож вперед!

 

1. Самбір духовний

 

На День закоханих у церкві Різдва Пресвятої Богородиці варто очікувати справжній аншлаг. Адже існує версія, за якою саме тут зберігаються мощі Святого Валентина. Молоді закохані пари приїжджають просити у покровителя сімейного щастя.

Звісно, подорож до церкви немає нічого спільного з романтичними розвагами. Це більше духовна мандрівка. Похід лабіринтами внутрішнього світу у пошуках істинних мрій та бажань. Втім, Самбір – доволі цікаве місто. Вулиці місцями тісні, але дуже затишні. Врешті, немає значення куди їхати. Головне – з ким і в якому настрої.

 

2. Романтичний Ужгород: грітися, досліджувати, смакувати

 

Рожевий цвіт японської вишні навесні приваблює в місто сотні туристів. Але це далеко не єдина особливість Ужгорода. Навіть в традиційно вогкий лютий можна влаштувати собі справжню романтичну подорож.
Прекрасний спосіб зігрітися та цікаво провести час з другою половинкою – відправитися на пошуки міні-скульптур міста. Близько трьох десятків маленьких пам’ятників розкидано майже по всій центральній частині Ужгорода. Це справжній квест, який також допоможе краще роздивитися розкішне закарпатське місто.

У випадку негоди можна сховатися в теплих кондитерських. Солодощі Ужгорода відомі не тільки в Україні, але і закордоном. Побачите вивіски з прізвищами «Штефаньо» чи «Бондаренко» – обов’язково зайдіть на каву з тістечками.
На повну життя бурлить, звичайно, на Набережній. Чудовий настрій забезпечать вуличні музиканти. Некваплива прогулянка липовою алеєю вздовж річки Уж надихне поділитися найпотаємнішими мріями та бажаннями.
Романтичний настрій важко спланувати. Але будьте певні – в Ужгороді є все необхідне, щоб весело та незабутньо провести час з близькою людиною.

 

3. Тунель кохання у Клевані

 

Клевань

Український символ романтики і кохання – природній тунель вздовж залізничної чотирикілометрової колії неподалік селища Клевань на Рівненщині. Звісно, влітку виглядає романтичніше, але і взимку можна зробити чимало гарних фото. Не забувайте, що колія діюча, і потяг ходить по ній тричі на добу!

Дістатися тунелю кохання можна автомобілем (звернути з траси Рівне-Луцьк біля села Зоря за вказівником) або пішки (400 м) від залізничної станції Клевань.

 

4. Затишні вулички Івано-Франківська

 

Івано-Франківськ

Старий Станіславів не так заполонений туристами як Львів і не має пам’яток ЮНЕСКО як Чернівці, його вулиці тихі, двори романтичні, кав’ярні затишні. Гуляти вуличками і дворами Франківська – суцільне задоволення: заглядайте за красиві двері, шукайте шикарні сходи, роздивляйтеся сецесійні віконечка, не забувайте дивитися під ноги і нагору – дива тут зустрічаються на кожному кроці.

Обов’язково відвідайте ратушу і подивіться на місто з висоти. Поснідайте в Urban Space 100, а повечеряйте у Fabbrica. Погуляйте приватним сектором у районі залізничного вокзалу – старі віли тут ніби зійшли зі сторінок роману “Фелікс Австрія”

Івано-Франківськ

 

5. «Сент-Міклош» — замок кохання

 

Фото VargaA
Чинадієвський замок був місцем романтичних зустрічей відомої на той час політичної діячки Ілони Зріні з молодим коханцем – вождем каруців Імре Текелі.

Спальня Ілони Зріні на другому поверсі, де проходили побачення коханців, – гордість і радість всього Чинадієвського замку. Але за роман із повстанцем вона була пострижена в монахині. Але і на засланні зустрічалася зі своїм коханим.

Автори: Arthur Biberin, Кабакова Тетяна

Залишити відповідь