fbpx

Княжий – 2017: День 1. Як стародавній Володимир згадував своє славне минуле

Днями провінційний Володимир згадував своє княже минуле. З різних куточків країни та близького зарубіжжя до міста з’їхалися музиканти, поети, торговці, воїни, політики. На вихідні давній град став справжньою столицею Волині. Як це і було сотні років тому.

Фестиваль «Княжий» проводився в місті вперше. Але вже зараз можна казати про появу нової  локації на фестивальній мапі України.

Організатори намагалися заохотити аудиторію різного віку та інтересів. Так у берегів Луги з’явилася музична та літературна сцени, наметове містечко, ристалище, дитячий майданчик, кілька фотозон. Колись тиха непримітна галявина в лічені дні перетворилася на маленьке містечко.

Першому дню нового фестивалю присвячений наш репортаж.

ТОРГОВИЙ ЯРМАРОК

Ремісники, майстри та різного роду умільці почали роботу на фестивалі одними з перших. Поки інші тільки готувалися,  торговці вже розклали свої ятки і почали заробляти гроші.

1

Вироби з металу та дерева

2

Музичні інструменти

3

4

5Мініатюрні копії зброї для облоги. Дерев’яні махіни не тільки пересуваються, але і стріляють.

6Майстер-клас по виробам з глини

7Вироби з соломи та дерева

ФОТОЗОНИ

Фотозон на фестивалі було декілька. Мабуть, найбільш популярною був королівський трон із лицарем на додаток. Там можна було приміряти на себе середньовічні обладунки і озброїтись мечем.

8

9

10

ІСТОРИЧНА РЕКОНСТРУКЦІЯ

В перший день фестивалю шоу забезпечила команда «Каретного двору» з міста Лева. Кінна кавалькада, театралізована балада «Лицар і його бойовий кінь», лицарські дисципліни верхи – такою була суботня програма від львівських вершників.

11_1

12

13

14

15

16

17

18

ЛІТЕРАТУРНА СЦЕНА

Літературна сцена нагадувала маленький, але затишний клуб за інтересами.

19Молодий поет Павло Коробчук

ГУТІРКИ

На відверті розмови з гостями фесту запросили політиків, музикантів, письменників, журналістів. Головним «зірковим» оратором в перший день був Володимир Парасюк. Також перед глядачами виступили Ірина Ігнатенко та Соломія Бобровська.

20

ТАБІР ГОТІВ

Гості з Польщі розбили  на фестивалі автентичний табір готів. Вийшла доволі цікава та колоритна локація.

22

23

24

25

26

27

28

29

30

ОРГАНІЗАТОРИ ТА ГОСТІ

Поставлена мета була виконана. В перший день на фестиваль завітало близько чотирьох тисяч людей. Але, як на мене, головна «перемога дня» не в кількості, а в тому, що на захід прийшли люди абсолютно різного віку, поглядів та інтересів.

31

32

33

34

35

36

37

МУЗИЧНА СЦЕНА

Ввечері розпочалася музична частина фестивалю. Головним відкриттям для багатьох став білоруський гурт IRDORATH. Але найбільш драйвовим прогнозовано став виступ «Карни». Також знайшли свого слухача гурти «Роялькіт», GG «Гуляйгород» та Joryj Kloc.

38

39

40

Закінчився перший день фестивалю запаленням ватри.

ДРУГИЙ ДЕНЬ ФЕСТИВАЛЮ

41

 

Залишити відповідь