fbpx

Куди поїхати на День Незалежності: 10 напрямків від авторів UA-Travels

01
Наталя Михальченко, історик-релігіознавець, фотограф, блогер
Якщо ви мешкаєте у Дніпрі або Запоріжжі, то ось пропозиції від Наталі Михальченко.

Відвідати козацькі старовинності у Царичанському районі Дніпропетровської області краще за все на власному авто, бо їх багато і усі гарні: є кілька церков у Китайграді, і старенькі мазанки під стріхою, а ще й кургани, і легендарні Зміїві вали. А повечеряти краще за все у реконструкторскому скансені с. Гречаного – “Хутір Галушковка”, лише обов’язково зателефонуйте туди заздалегідь, місце доволі популярне. Може й на казацькі забави потрапите!

Хортицю запоріжцям та й гостям міста рекомендовати моветон, а ось етнографічну експедицію на Верхню Хортицю та далі слідами менонітських колоній Придніпров’я? Музеї, напевно, працювати не будуть, але унікальна архітектура – до вашої уваги. І більшісті місць по маршруту легко дістатися звичайним громадськім транпортом, тож аргумент “мандрувати дорого” застосувати не вийде.

Бонуси для невгамовниї: два матеріали, що були опубліковані у “ФОКУСІ”: 10 интересных мест в 10 км от города Днепра та 10 интересных мест в 10 км от Запорожья.


02
Татьяна Кабакова, фотограф, веб-дизайнер, человек и пароход 🙂
Якщо ви у Києві, то можете, звісно, нікуди не їхати, бо основні заходи до Дня незалежності відбудуться саме тут: військовий парад або прогулятися маршрутом по пам’ятках Київської Русі, поїхати у Пірогів або у Межигір’я. А якщо вам хочеться якихось пригод подалі від міста, то можна зробити ось що:

Чернігів: маршрутки з метро “Лісова” або “Чернігівська” за менше ніж дві години довезуть вас до старовинного давньоруського міста. Дитинець з купою давніх храмів прямо на в’їзді у місто, завітати у кожен, потім пройтися мальовничим приватним сектором до Троїцько-Іллінського монастиря зі дзвіницею та печерами. Поїсти можна у надзвичайній “Вареничній” недалеко від дитинця.

01

Інший напрямок: Переяслав-Хмельницький. Маршрутки від метро “Чернігівська” або “Бориспільська”, час подорожі 1 година 40 хвилин. Саме місто не цікаве, а от скансен не гірший за Музей просто неба в Пирогові, але набагато малолюдніший. До того ж на його території знаходиться величезна купа музеїв, наприклад, музей космонавтики у приміщенні дерев’яної церкви.

IMG_7840 copy

IMG_7893 copy


001
Наталія Барбір, бренд-менеджер, культуролог та копірайтер
Побачити вигини Дністра згори в Заліщиках та зануритися в Джуринський водоспад.

IMG_8907

А потім заїхати до самого Тернополя та покататися там на кораблику.
Дістатися Бакоти та зрозуміти, що такої краси ви не очікували побачити. Тільки міцне зручне взуття не забудьте ;). А звідти недалеко й до Хотина.

IMG_8806

Якщо ви налаштовані на святкування в місті, то оберіть Вінницю! Там можна покататися на кораблику річкою Південний Буг та ввечері подивіться шоу найбільшого фонтану Європи. Початок о 21:00, але місця варто займати мінімум за годину. Детально про цей тур – за кілька днів.

IMG_7850


03
Артур Біберін, мандрівник, мисливець за скарбами і дешевими залізничними квитками
Для жителів Західної України пропоную звернути увагу на серце Волині – Луцьк. Якби у мене була можливість – обов’язково б організував собі пивний тур містом. У Луцьку безліч цікавих тематичних барів, пабів та кафе. Також в наявності пивний завод “Земан”, продукцію якого можна знайти в кожному другому закладі міста. Не любите пива? Пийте каву) Або дивіться пам’ятки – знайомство з туристичним Луцьком може тривати не один тиждень. Хочете більше? Ознайомтеся з нашим дводенним маршрутом, який стартує з Луцька.

DSC_2642

Ще одним цікавим волинським напрямком є Кременець. Дістатися сюди важко – залізничний шлях для пасажирів закритий. Однак непроста дорога окупиться неймовірними краєвидами, що відкриваються з Кременецьких гір. Кременець – це місто, що гармонійно поєднує в собі мальовничу природу з вишуканою архітектурою. Відпочити можна буде в невеликих, але затишних кафе в центрі міста. У Кременці також діють кілька готелів – ціни за номери спонукають залишитися тут на кілька днів. До речі, на сайті є насичений маршрут, який пролягає північною частиною Тернопільщини. Ознайомитися з ним можна тут.

Кременець

Залишити відповідь