fbpx

Стрийський парк: живий куточок задушливого Львова

Схоже, весна нарешті остаточно наступила і можна сміливо ховати в шафу зимові речі (хоча парасолю все ще варто тримати під рукою).

Люди залишають теплі затишні кав’ярні, аби насолоджуватися весняними ароматами, ніжитись у сонячних променях та вистукувати взуттям по міських тротуарах. Туристичні центри країни в такі дні просто задихаються від натовпів.

Особливо це стосується міста Лева. Львів – велике місто, але туристи переважно займають невеликий п’ятачок навколо міської ратуші. Насправді існує безліч місць, розташованих всього в пару кілометрах від площі Ринок, де можна сховатися від натовпу та залишитися наодинці.

Однією з таких локацій є Стрийський парк. Це дивовижне місце – куточок мальовничої природи посеред великого міста. Парк з’явився в період польського правління наприкінці XIX століття. Колись навіть вважався  найкрасивішим в державі.  Важко сказати, чи заслуговує парк такого звання у сучасній Україні.

Ні, Стрийський парк так само вражає, однак у нього є як мінімум один сильний конкурент з Умані. А також Білої Церкви. А ще Києві та Дніпрі… Загалом, конкурентів вистачає – і це чудово.

Стрийський парк заслуговує уваги. Якщо будете у Львові – обов’язково приходьте подихати сюди свіжим повітрям.  Зі свого боку, пропоную вам добірку світлин, зроблених в Стрийському парку свіжим весняним ранком.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

Залишити відповідь