fbpx

10 ідей весняних мандрівок Україною від UA-TRAVELS

Травневі свята та відпустки вже незабаром, а ви вже спланували подорож? Ми зробили надихаючу добірку з 10 ідей весняних мандрівок Україною від UA-TRAVELS. Оберіть найцікавіше та вперед!

1. Скелі Прикарпаття

Потребуєте ідею для мандрівки 1-2 днів зі Львова чи Прикарпаття? Пропонуємо  авторський маршрут Прикарпаттям: Сколе — Розгіче — Каменка — Тустань. Печери та скелі, монастир і  фортеця, до того ж одночасно з вами там не буде величезних туристичних натовпів, як на скелях Довбуша чи в Крехівському монастирі, де всі вже були. До того ж у Тустань зараз веде новенька гарненька дорога, справжнє диво в Карпатах.

2. Ренесанс на північ від Львова

Але захід України — це не лише Львів і Карпати. Наприклад, маршрут дводенної подорожі на північ від Львова: Великі Мости — Белз – Сокаль — Червоноград — Жовква. Сюди варто їхати власним авто, щоб встигнути все побачити, а дивитися є що: давні монастирі, церкви, закинуті цвинтарі та руїни фортець, «ідеальне ренесансне місто».

3. Природа та замок на Тернопільщині

На Тернопільщині можна за одно- чи дводенну подорож побачити і природні цікавинки, і велику кількість руїн замків і костелів. Подорож Тернопільщиною: Заліщики, Джуринський водоспад і Червоногородський замок — маловідомий маршрут, а зважаючи на аварійний стан замку, треба поспішати, аби встигнути побачити все на власні очі.

4. Польські маєтки Вінниччини

Цей маршрут польськими маєтками Вінниччини вже дуже полюбили наші читачі та неодноразово його подолали, тому якщо ви ще вважаєте,  що замки та палаци — це лише на Львівщині або у Кам’янці-Подільському — мерщій у дорогу! Сім населених пунктів, але сотні пам’яток української, польської, єврейської культури та, звичайно, мальовнича природа. Будьте обережними на дорогах і плануйте подорож щонайменше на 2–3 дні, оскільки обов’язково знайдеться ще щось цікаве, що не потрапило до цього маршруту.

5. Шевченківська Черкащина

Маршрут Шевченківськими місцями: Моринці, Шевченкове, Мошни та Канів. Насправді, це дуже дивна подорож —  здавалося б, про Шевченка ми знаємо дуже багато. До того ж оригінальних будівель майже не збереглося — і що там дивитися? Але є сюрпризи — й історія з підручників повертається досі незнаним боком. Тематичні мандрівки надихають — коли б ви ще відвідали маленькі містечка, а вони того варті!

6. Три дні, три центральних області

Три дні Вінниччиною, Черкащиною та Житомирщиною — це автомаршрут від Бук до Бердичева, справжня дослідницька експедиція. 3 дні, 2 ночівлі, близько 900 км автошляхів, 12 пунктів призначення та пам’яток, море гарного настрою та вражень.

7. Палаци та парки Харківщини

Північ та схід теж чекає — наприклад, маршрут Харківщиною: палаци та парки, «сільський ермітаж» із шедеврами Реріха, Малевича, Пікассо та інших, співаючі тераси, готичні вежі та найвідоміша пам’ятка – палац цукрового магнату Кеніга в Шарівці. Це за два дні автівкою, а коли є час та натхнення, Краснокутський дендропарк зробить подорож довершеною!

8.Незвична Дніпропетровщина

Є в нас і що подивитися навколо Дніпра, наприклад Шолоховский водоспад — пам’ятник  отаману Сірку — Томаківський кромлех. Степовий водоспад, гранітний кар’єр, козацька історія та український Стоунхендж — усе це можна побачити за один день! Та ще й засмагнути чи влаштувати пікнік на березі Каховського водосховища або біля водоспаду.

9. Поруч із Запоріжжям

Запоріжжя — це не лише Хортиця. Дуже зручний маленький маршрут Запоріжжям: Василівка та Каменське. Неоготична пам’ятка з музеєм, справжній покинутий млин у степу, чумацький шлях і кургани понад дорогою — усе це біля Запоріжжя. А якщо вирішите їхати далі — на вас чекає Кам’яна Могила, Асканія-Нова та море, море!

10. Україньска Бесарабія

Авторський маршрут сонячною Бесарабією це такий величезний шматок території України, доїхати до якого можна тільки однією дорогою (через Затоку). Край винограду, вина та сиру: багатонаціональний і мультикультурний, сонячний і привітний. Тож вирушаємо в подорож Білгород-Дністровський — Вілково — Ізмаїл — Білгород-Дністровський — Одеса

Бонус для сміливих: екстрім-експедиція важкодоступними місцями Центральної України

7 областей: Київська, Житомирська, Рівненська, Тернопільська, Хмельницька, Вінницька та Черкаська. 15 головних зупинок, більша частина з яких включає кілька пам’яток. Час подорожі — 5 днів, відстань — близько 2500 км. Ваша незабутня відпустка чекає на вас 😉

One thought on “10 ідей весняних мандрівок Україною від UA-TRAVELS

Залишити відповідь