fbpx

Три мальовничі куточки Донеччини

Останні три роки найменш привабливі напрямки для туризму в Україні знаходяться на сході і  стосуються Донецької та Луганської областей. Однак хіба це привід виключати ці розпечені Сонцем і вогнем землі з інформаційного поля?

Сьогодні в центрі уваги – мальовнича природа Донеччини, а саме – три фантастичні локації, які можна додати в записник з поміткою «на майбутнє».

Клебан-Бик

Безпека. Зараз територія контролюється українськими військовими. Протягом двох років парк був зачинений. Було проведено розмінування місцевості і сьогодні приїжджати у Клебан-Бик цілком безпечно.

Ландшафтний парк Клебан-Бик знаходиться в кількох кілометрах від Костянтинівки. Це величезна територія, що простягається далеко за обрій. Вхід на територію безкоштовний, плату беруть тільки за стоянку для автомобіля. Але і тут можна зекономити, залишивши свого «залізного коня» біля траси.

Туристів у парку не багато, тому гуляти територією дуже приємно. Однак з протоптаних стежок  краще не сходити. В хащах ховаються змії – господарі степу.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Святогірськ

Безпека. Святогірськ знаходиться під українським контролем. Сьогодні це безпечне для подорожі місце. 

Неймовірний аромат хвойних дерев, чисте солодке повітря та чарівні мелодії вітру. Святогірськ відомий в області своєю мальовничою природою. Щоб насолодитися краєвидами Сіверського Донця з пагорбів, доведеться заходити на територію Святогірської лаври. Тому чоловіки мають подбати про наявність штанів, а жінки, відповідно, хустки та спідниці.

10

11

12

14

13

15

16

17

18

Зуївка

Безпека. Територія входить в перелік тимчасово окупованих. Перебування в парку може бути небезпечним.

Зуївський ландшафтний парк знаходиться під Харцизьком. З пагорбів, що оточують селище, відкривається розкішний краєвид на ріки Вільхову та Кринку. Це справжня «терра інкогніта» Донеччини, про яку знають навіть не всі місцеві.

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

Залишити відповідь