fbpx

#advent_uatavels – Хмельницький (насправді ні)

Була у Хмельницькому один раз проїздом, і місто, на жаль, зовсім не вразило. Сподіваюсь, в нас з ним все ще попереду. А поки розповім вам про один з найбільших туристичних центрів України, який знаходиться саме на Хмельниччині та був колись столицею краю (насправді знову ні).

Це Кошице, Словаччина. Населення?—?240,6 тис. чоловік, друге за розміром місто в країні, відоме з XII сторіччя як королівська резиденція. Туризм тут більшою частиною місцевий.

1-edz1sjkknwxwmjsczpoqqg

Це Пшемисль, Польща. Населення близько 67 тис. чоловік, прикордонне місто, великий залізничний вузол. Рік заснування 1389. Це не туристичне місто.

1-xmv5r-yxcc9xvca0q960hw

Це Попрад, Словаччина. Населення близько 55 тис. чоловік. Рік заснування 1256. Це не туристичне місто, великий транспортний вузол на шляху у гори.

1-h_gjpchrmi8zscxtqtxbaq

Це Освенцим, Польща. Населення близько 40 тис. чоловік, знаходиться біля музею-меморіалу Освенцим. Рік заснування 1291. Туристи не їдуть сюди, вони їдуть до меморіалу.

1-aq56xw9zwlupdv66as0wza

Це Естергом, Угорщина. Рік заснування 972, населення 28 412 чоловік. Естергом?—?важливий ккультурний та релігійний центр країни, але у туристичному плані він цикавий більшою частиною тільки угорцям.

1-ax78kdztw42vwnkvg0xipq

Це Каменець-Подільський, Україна. Одне з найдревніших міст України (1374). Населення близько 100 тис. чоловік. На території міста знаходиться величезна фортеця, щотижнево у місті проходять якісь події: фестивалі, свята, конференції. Місто оточено унікальним ландшафтом каньйону річки Смотрич. Це один з туристичних центрів країни. “Старе місто” оголошено державним історико-архітектурним заповідником і спаплюжено недобудовами, добудовами, рекламними вивісками, бігбордами та іншими прикрасами у стилі бикоко. Фортеця теж виглядає не дуже автентично зі всіма добудовами і сучасними “розвагами” та атракціями. Поки що цим всім із задоволенням можна милуватися з іншого берегу каньйону.

1-vg5fzcsa_2cmit_fps2-q

Тут повинен бути якийсь висновок, якого в мене немає.

Залишити відповідь