fbpx

#advent_uatavels – Івано-Франківськ

Я була в цьому місті лише півтори дні, це неймовірно мало взагалі, але достатньо, щоб закохатися та мріяти про нову зустріч! Якщо ви у Франківську ненадовго, або прагнете по-справжньому відчути місто, обов’язково спробуйте наступне (рекомендує офіційний сайт):

  • Підніміться ліфтом на оглядовий майданчик ТЦ «Легенда» (на розі пл. Ринок з вулицями Вірменською та Шеремети)  і подивіться на Ратушу та Площу Ринок з висоти пташиного польоту.
  • Випийте у будь-якій кав’ярні ковток «Прикарпатського бальзаму», настояного на кільканадцяти ароматних Карпатських травах. Пляшечка бальзаму – найсмачніший сувенір з Івано-Франківська.
  • Пройдіться найкоротшою вуличкою Івана Труша, вистеленою давньою бруківкою (між пл. Ринок та вул. Лесі Українки). Її довжина – усього 65 метрів. Вона також найвужча – 6 метрів у ширину.
  • Відшукайте герб Станиславова на бічній стіні старої Колегіати (пл. Шептицького, 8 з боку кавярні «Бізе»). Він захований так високо, що про його існування знає далеко не кожен мешканець міста.
  • Спустіться у підземелля Бастіону (входи з вул. Галицької між будинками №7 та №9 та з вул. Новгородської між будинками №6 та №10)  Це частина справжніх фортечних укріплень старого Станиславова.
  • Роздивіться бруківку 17-го століття перед брамою Палацу Потоцьких (перехрестя вул. Шпитальної та вул. Старозамкової). Це річкові камені з Бистриць, якими укладали вулиці Станиславова, що знаходився всередині фортеці.

***

Івано-Франківськ для туристів Android та Івано-Франківськ для туристів Apple

«Івано-Франківськ для туристів» – це автономна програма, яка знайомить туристів з містом у пішохідних екскурсіях. Задані маршрути ведуть до цікавих місць і мають низку зупинок із змістовними описами й фотографіями. Можливості програми:
– віртуальні гіди для пішохідних екскурсій;
– текстові описи, фотографії та звукозаписи про визначні пам’ятки міста;
– автономна мапа;
– важливі номери телефонів;
– розташування готелів, місць проведення культурних заходів, лікарень, банків тощо.

***

Первые ассоциации: город-загадка
Личные впечатления: город-сюрприз!
Где остановиться: хостелы и апартаменты на Буккинг, в самом центре гостиница для повышающих квалификацию
Где поесть: «Хрущ на вежі», пассаж Гартенбергов, Whiskey Pub Staryi Pes и множество других антуражных заведений
Куда зайти: архитектуру модерна и уникальные подъезды и дворики города, заранее изучив инстаграм по тэгу #франківськякийтребаберегти и подобные ему
Что увидеть: архитектуру города, пережившего полтора назад Большой Пожар, многочисленные творческие фестивали
Куда поехать дальше: Черновцы, Карпаты, Европа
Что почитать у нас на сайте: Зимний маршрут по облцентрам Западной Украины и Найкращі зимові фестивалі України, які обов’язково треба відвідати
Кого почитать / посмотреть перед путешествием по теме: роман «Феликс Австрия» Софии Андрухович про старый Станиславов

Залишити відповідь