fbpx

Наші перемоги на фотоконкурсі «Вікі любить пам’ятки» – 2016

Wiki Loves Monuments («Вікі любить пам’ятки») — фотоконкурс пам’яток культурної спадщини, що проводиться в Україні з 2010 року громадською організацією Вікімедіа Україна. Мета конкурсу — зібрати фотографії всіх пам’яток культурної спадщини світу і розмістити їх на Вікісховищі, що дасть змогу проілюструвати статті Вікіпедії — вільної енциклопедії, яку щодня переглядають мільйони людей в усьому світі.

У 2016 році на конкурс було подано понад 36 тисяч фото, 259 авторів подали свої фото на конкурс, і це більше, ніж торік, а ще 45% зареєструвалися після початку конкурсу, себто навмисне для участі в ньому.

Переможцем став Роман Бречко, якого читачі спільнотиua_travels знають як rbrechko з світлиною про Львівщину .

46-233-0009_svirzh_castle_rbСвірзький замок (Львівська область). Автор фото — Rbrechko (Роман Бречко), вільна ліцензія CC BY-SA 4.0

Цього року від нашої маленької команди UA-TRAVELS у конкурсі взяла участь Тетяна Кабакова та стала переможцем відразу у двох номінаціях: найкраще фото Одещини та 9 місце серед у топ-10 світлин конкурсу «Вікі любить пам’ятки 2016».

genuezkij_zamok_na_zaxodi_soncyaГенуезький замок за заході сонця, Білгород-Дністровський (Одеська область). Авторка фото — Тетяна Кабакова, вільна ліцензія CC BY-SA 4.0

unnamed1

unnamed2

unnamed3

Сьогодні у Києві відбулось урочисте нагородження переможців, якіх ми, звичайно, вітаємо та бажаємо багато нових мандрівок та чудових світлин для Вікі та нас! Любимо вас, любимо пам’ятки, любимо Україну!

Залишити відповідь