fbpx

Що робити у Києві у погану погоду: 5 місць для зимового проведення часу у столиці

Зимою чи пізньої осені гуляти Києвом стає все важче. Залишимо поза увагою роботу комунальників, яка ускладнює життя всім, хто опиняється поза межами квартири, але банальні мороз, підвищена вологість, сніг, дощ та короткий світовий день не сприяють прогулянкам містом. Тож ми зібрали для вас 5 цікавих місць, де можна провести час у столиці. Це не ТРЦ, не кіно, не маленькі музеї – все це ви можете знайти у довідниках, рекламних проспектах та туристичних буклетах. Це не театри, опери та концертні майданчики, де ви можете зайняти себе тільки на конкретний час події та куди потрібно завчасно купувати квиток. Це міста у містах, майданчики, де подій безліч, де можна поїсти, випити кави, посидіти з ноутом, почитати книжки, подивитися кіно, прийняти участь у якомусь заході, зробити щось руками, навчитися чомусь. Місця, де можна прийти вранці, а піти додому вночі, бо цілий день ви маєте купу незвичних розваг та атракцій. Тож поїхали!

IZONE

cbaad67db2a0ea1f1929b08cb22a5bf69231029e
Фото IZONE
IZONE – це простір, де можна навчитися проявляти фотоплівки, самостійно друкувати чорно-білі фотографії, робити офорти, пізнавати ази шовкографії, друкувати на 3D-принтері, вирізати з фанери на лазерному верстаті, почитати книжки у мейкерській бібліотеці, подивитися чергову виставку сучасного мистецтва, насамкінець, просто посидіти у коворкінгу з ноутом та з’їсти щось з нестандартного меню ізоляційної кав’ярні. Погодьтеся, непопсовий засіб проведення часу?

9634Фото IZONE

Atmasfera-360

z_1a338832
Фото vk.com/atmasfera360
Atmasfera-360 розмістилася на території приміщення товариства “Знання”, співіснує та розділяє Зірковий зал з планетарієм та його розважально-навчальним процесом. Космічний інтер’єр та сучасне обладнання дозволять вам подивитися науково-популярне повнокупольне кіно (новий формат відео-контенту, який дозволяє опинитися у самій гущі подій фільму), відвідати космічний музей та розважальну зону, посидіти у космічному кафе. Окрім того, можна звіритися з розкладом лекцій товариства “Знання” та відвідати одну з них (а дитину привести на заняття астрономічного гуртка при планетарії). А вечорами тут майже кожен день відбуваються концерти, які супроводжуються неймовірним візуальним рядом на куполі Зіркового залу.

9633
Фото vk.com/atmasfera360

Мистецький Арсенал

img_4213
Фото facebook.com/pg/Mystetskyi.Arsenal
Не знаємо, чи потрібно багато розповідати про те, що таке Мистецький Арсенал – наймасштабніший та найстильніший виставковий комплекс країни. Будівля, що колись була справжнім складом-арсеналом, зараз приймає найбільші та найвпливовіші події країни: YES, Ukrainian Fashion Week, Книжковий Арсенал, пресконференції Президента країни, різноманітні масштабні виставки та фестивалі. Іноді здається, що у Арсеналі можна виставити що завгодно, і воно стане кращим під цегляними стелями будівлі з величезними вікнами. Арсенал має постійну дитячу локацію “Арсенал Ідей”, де можна зайняти дитину безкінечними розважально-навчальними атракціями (та й дорослим там може бути дуже цікаво). Також на території комплексу завжди функціонує філіал кав’ярні “Миколай”, тож завжди можна поласувати кавою зі шпинатно-лососевим пирігом.

9631
Фото facebook.com/pg/Mystetskyi.Arsenal

Арт-завод Платформа

_dsc37741
Фото artzavodplatforma.com
Арт-завод Платформа- ще один креативний кластер Києва (щоб це не означало:) Коворкінг, майстерні, арт-простіри, івент-простіри, виставкові зали – тут кожен може знайти щось для себе. У цьому році арт-платформа приймала у себе Гоголь-фест, а ще на її території традиційно проходять фестивалі вуличної їжі – захід який за 2 роки став настільки мега-популярним, що під час його проведення (а це відбувається кожного місяця у теплу пору року!) навкруги не знайти місця для парковки, а у черзі за хотдогом можна простояти 40 хвилин. Слідкуйте за розкладом, скоріш за все, у будь-який день там відбуваються якісь вистави, перфоманси, зустрічі, виставки, ворк-шопи, фестивалі, концерти та інші події.

9632
Фото artzavodplatforma.com

Пінчук арт центр

1024_004-1024x682
Фото pinchukartcentre.org
Пінчук арт центр – найдавніший з центрів сучасного мистецтва у країні. Тут можна подивитися поточну мистецьку інсталяцію у галереї, а потім відправитися у книжковий магазин з надзвичайно крутими книжками з сучасного (і не дуже) мистецтва. А наостанок відвідати білосніжну кав’ярню з шикарним видом на дахи Києва. Насправді, у кав’ярні можна затриматися на пару годин точно, щоб ласувати вишуканою кавою, смачними десертами, та роздивлятися київські дахи, гортаючи черговий мистецький каталог.

9635
Фото pinchukartcentre.org

Заглавное фото izone.ua

Залишити відповідь