fbpx

Мої улюблені ресурси для мандрівників. А ваші?

Друзі, мені потрібен зворотній зв’язок, хочу зрозуміти, наскільки туризм взагалі цікавий вам, кого і що ви читаєте, чим надихаєтесь, де берете інформацію для подорожей та інше. Спочатку розповім про свої улюблені ресурси, а потім залюбки послухала б вас.

1. ЖЖ та архів UA-Travels

Не тому, що самореклама:) У жж я вже два роки модератор, і тому доглядаю майже кожен пост, знаю, куди їздять люди, які є нові напрямки. До того ж, це чи не єдина інформаційна спільнота в українському жж, яка ще досі жива і туди багато пишуть. З вересня цього року ми відокремили наш власний інформаційний ресурс UA-travels від архіву жж на окремий сайт, де будемо працювати над навігацією архіву, бо знайти щось у жж дуже складно. Ну і під час планування подорожі пости з жж – це найперше, до чого я звертаюся. І вам дуже раджу – це неймовірна кількість структурованої інформації про подорожі Україною за більш ніж 10 років.

2. 34travel
Один з найкращих російськомовних ресурсів про подорожі, який заробляє не рекламою готелів або продажем турів, а створює унікальний контент від місцевих жителів або досвідчених мандрівників. І хоча це не зовсім мій формат подорожей (що купити, де поїсти та потусити), можна подивитися багато цікавих гайдів про непопсові місця.

3. Poputno.info
Хоч і російською, але український ресурс, тому мають багато локальної корисної інфи та новин (лоукости, розпродажі, лайфхаки). Ну і інтерфейс простий та зрозумілий.

4. Добре поїхали
Це зовсім не інформаційний ресурс, а клуб мандрівників, який спеціалізується на подорожах до важкодоступних місць типу Кінбурнської коси або Полісьского заповідника, до яких діставатися складно, дорого та довго. Читаю їх та дивлюся їхні звіти, як і для планування своїх подорожей, так і поїздок разом з ними. Особливо мені імпонує їх ставлення до гастротуризму;)

5. Odisseyua
Той самий випадок, коли підписаний на інстаграм заради текстів:) Легко, приємно, цікаво та без пафосу.

Що ще? Дуже люблю doroga.ua для планування подорожей (шукаю пам’ятки у конкретному населеному пункті), не зовсім зручний інтерфейс, який був більш доречний років 5 тому, але це один з найінформативніших ресурсів + коментарі живих людей за багато років. З нещодавних підписок – фейсбуки Омеляна та Бальчуна задля новин и перемог. Проект theukrainians.org – це дуже круто, неймовірні розповіді про людей з різних куточків країни та їхнє життя. Люблю і уважно слідкую за ХерсON – приклад розвитку внутрішнього туризму у регіонах (цього ну дууууже не вистачає в Україні). Дуже люблю Юлю Бевзенко, але це більш про натхнення та вміння подати/продати себе.

З того, що не вистачає – якоїсь повноцінної афіші всього, що відбувається в країні, з усіх регіонів. У нас є календар фестів на сайті, він дуже класний, але я розумію, що ми багато чого не враховуємо. Дуже не вистачає класних лайфхаків та порад мандрівникам (це ми намагаємося виправити). Взагалі, усій країні не вистачає гарного архітектурного ресурсу, де можна було б читати про різні архітектурні стилі та особливості кожного регіону (це я б із задоволенням робила, але не маю жодних профільних знань, якщо такі люди мене читають – агов, відгукніться:) Зовсім не розвинені локальні краєзнавчі ресурси (а вони є, деякі просто перлини, але їх знайти дуже важко).

Що ще? Чого не вистачає вам? Полегшу вам задачу та надам приблизні відповіді, але не відмовлюся від розвернутих:) Ну и те, що ви читаєте, теж дуже цікаво.

Чого не вистачає в україно/російськомовному інтернеті з теми туризму?

View Results

Loading ... Loading ...

Залишити відповідь