fbpx

Збори багажу: найбанальніши поради, які вам не потрібні

О, ці приготування до подорожі, яку гаму емоцій вони викликають: радісне передчуття нових вражень та стресу, роздратування від процесу збору багажу. Що брати, як щось не забути, як це все тягти? Якщо ви проходили ці круги пекла десятки та сотні разів, кидайте читання та біжіть планувати наступний маршрут. А як ні – ось вам кілька найбанальніших порад, які зроблять збори буденним легким процесом, бо так воно і є 😉

 

Все впихував, все всовував та щільно утрамбовував (с)

Перш за все, розберемося з тим, у що власне ми будемо пакувати багаж. Наразі вибір валіз, сумок, рюкзаків величезний. Визначте, куди, наскільки і як ви їдете, і, виходячи з цього, придбайте або візьміть найзручніше з наявного. Правила прості: в похід не йдуть з валізою, фраки та вечірні сукні не пакують в рюкзаки, погано, якщо сумок більше, ніж рук. І багаж повинен важити все-таки менш, ніж ви самі. Мудрі туристи кажуть, що не більше 10% нашої ваги, але це зовсім по-спартанськи … Хоча, ви як, здатні хоча б дотягти ось це від дверей квартири до таксі?

Зробіть список необхідних речей. Можна навіть файл, якій будете потім роздруковувати перед зборами. Так, сукні та туфлі можуть змінюватися раз від раз від разу, а ось не забути покласти до валізи зубну пасту та юсб-кабель список допоможе обов’язково.

 

Все своє ношу з собою

Документи, страховий поліс, квитки, банківська картка, гаманець. Нічого з цього не повинно залишитися дома на журнальному столику, в номері готеля або на барній стійці, за якою ви «перехопили» каву у дорозі.

Перед подорожжю не завадить зняти копії з усіх документів та залишити один комплект родичам-друзям, другий покласти окремо від оригіналів у валізу, а електронну версію послати на свою ж електронну адресу. Ви не уявляєте, наскільки простіше підтвердити особистість і отримати тимчасовий паспорт у разі втрати оригіналу, якщо є така електронна копія. Особливо, якщо ви за кордоном. І краще не уявляйте.

Корисно завжди мати під рукою, а не розшукувати в магазинах і лотках утридорога, окуляри від сонця, парасольку або дощовик, бритву, зарядний пристрій для мобільного, шнур для ноутбука. У ряді готелів ті же фен, мило та шампунь, капці, банний халат входять в ціну номера, а ось у поході знадобляться зовсім інші речі і де їх взяти? Отооож! Тому – перелелік заздалегідь та збираємо речі, викреслюючи пункти, мені завжди допомагає.

 

Щоб не було нестерпно боляче

У стандартну аптечку входять, перш за все, гель для дезінфекції шкіри рук, пластир, паперові серветки. Далі йдуть жарознижуючі засоби (наприклад, аспірин), болезаспокійливе (панадол), спрей від нежиті, засоби від проблем зі шлунком (смекта, мізім, активоване вугілля). Залежно від клімату і пори року знадобляться сонцезахисний крем і крем для лікування опіків, засіб для зняття свербіння після укусів комах (наприклад, бальзам «Зірочка»). Для тих, хто схильний до морської хвороби, знадобляться відповідні таблетки і кислі льодяники. Якщо ви приймаєте які-небудь ліки, радимо запастися достатньою кількістю, а не шукати у дорозі.

Головне загальне правило: ніколи не беріть ліків, які не використовували раніше, подорож – не час для експериментів.

 

Ех, дороги …

Для створення максимального комфорту в тимчасовому будинку на колесах постарайтеся надягати найзручніші речі. Істотно полегшить життя взуття на низьких підборах або капці, а в автобусних переїздах – надувна або просто маленька подушечка під голову. Якщо переїзд довгий, добре мати з собою снеки –  шоколад, горіхи та сухофрукти, енергетичні батончики. І обов’язково – питну воду!

Візьміть з собою в салон тільки найнеобхідніше та цінне – паспорт, гроші, техніку, воду / перекус, а решту здайте в багаж.

Ось і все. Телефон і фотоапарат взяли? Тоді – щасливої дороги і незабутніх приємних вражень!

Залишити відповідь