fbpx

Топ 5 речей, які незамінні у моїх мандрівках

1. Селфі-палка

monopod-785688_1920

І зовсім не для селфі. Для мене дуже важливі стріт-фото, ті, які можна миттєво відправити у твитер або інстаграм, з якими можна робити live-репортажі або вести трансляцію у соцмережах. І хоча зі мною завжди є моя Велика Чорна Камера, але на неї я фотографую у raw, а обробка вимагає часу та натхнення, та й немає ніякого сенсу фотографувати у raw песиків, об’яви або обшарпані забори. З плюсів ще: непомітність (бо кому цікавий той турист, най собі фотографує), можливість зробити фото з іншого ракурсу (наприклад згори, через паркан, тощо), зручність (не треба кожен раз перемикатися на фото у телефоні, а взимку не потрібно для фотографування знімати рукавички – це фантастична ергономіка). З мінусів – дуже швидко сідає батарейка. Але з цим може впоратися наступний девайс.

2. Power-bank

power-bank-925569_1920

Незамінна річ, коли для нормального існування потрібен планшет, смартфон, годинник, плеєр, а ти у лісі:) До цього розділу також можна віднести: різні типи дата-кабелів (бо вас багато, а він один), мережевий фільтр (бо часто розеток у номері/квартирі лише 1-2, а вас знову ж таки багато) та виделки-перехідники з usb на звичайну електромережу.

3. Дуже ширококутний об’єктив та полярізаційний фільтр

camera-lens-240966_1280
Це не мій об’єктив, а просто картинка для привернення уваги:)

Після появи у моєму житті об’єктиву на 12-24 градусів я більше нічого не беру з собою у мандрівки з фотоапаратури. В нього влазить геть усе, навіть кам’яниці на вузьких вуличках у середньовічних містах. А полярік – це те, що робить фото неймовірно насиченими та яскравими, дозволяє витягнути хмарне небо з сірої мряки, а за наявності поодиноких хмаринок додати неймовірної блакиті та контрасту.

4. Зручне взуття

boot-1632053_1920
Це не мої чоботи, а просто картинка для привернення уваги:)

Ніяких підборів, балєток, міських чобіт, кед і тп. Тільки те, у чому можна пройти 20 км і не вмерти. Зручність встановлюється емпирично за допомогою довгих прогулянок містом, наприклад.

5. Термос з імбірним чаєм

person-984092_1920
Це не мій термос, а просто картинка для привернення уваги:)

Термос бажано мати зі скляною колбою, бо мені ще не зустрічався нормальний сучасний металевий термос, який би тримав температуру. Я маю пластмасовий ще з радянських часів. Імбірний чай довів свою ефективність ще під час зими 2014, тож з того часу він є незмінним супутником мандрівників, які подорожують разом зі мною:)

2 thoughts on “Топ 5 речей, які незамінні у моїх мандрівках

Залишити відповідь